Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ev sahipliğinde Deprem Farkındalık Semineri ve Temel Saha Uygulamaları Programı düzenlendi.

        1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında AFAD, Türk Kızılayı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Tekirdağ Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği (AKE59), Acil Müdahale Ekibi (MAG AME), Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) paydaşlığında Namık Kemal Üniversitesi Dekanlık Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şunları söyledi:

        "Deprem Haftasında düzenlenen bu seminerde sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisindeyim. 93 yıldır Tekirdağ dediğimiz merkezin adı Süleymanpaşa oldu. Büyükşehir olduktan sonra 11 ilçesi oldu, köyler mahalle oldu. Şarköy'den Saray'a kadar 11 ilçesini içine alan ve 260 bin 500 binası olan bir büyükşehir oldu. Tekirdağ'ın en büyük özelliği deprem kuşağı içerisinde olan büyükşehirlerden bir tanesi olmasıdır. Her sene yaklaşık 7 bine yakın bina yıkılıyor ve bine yakın vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bütün bu tehlikeler göz önüne alınarak bu konuda çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bugün de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve özellikle Namık Kemal Üniversitesi Rektörüme çok teşekkür ediyorum. 17 Ağustos 1999 depremi hepimizin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Hepimizin ne ile yaşamakta olduğunu bize öğretti. Hepimiz deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. 1-7 Mart tarihlerinde Deprem Haftası olması nedeniyle bu konu bir kere daha gündeme geliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra oluşturduğumuz Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımız tarafından oldukça etkin çalışmalar yapıldı. Kurumlarla beraber çalışarak Tekirdağ'ın olası bir depremde en az hasarla atlatılması için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Ben depremsiz ve afetsiz günler diliyorum."

        "Afrin'de savaşan askerlerimizin kahramanlıkları unutulmayacak"

        Zeytindalı Harekatına da değinen Başkan Albayrak, "Dün akşamdan bugüne şehit haberleri geliyor. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şunu herkes bilsin ki, bu ülke yedi düvele meydan okumuştur. Geçmiş tarihi şanla, şerefle doludur. Aynı heyecan ve duygu devam ediyor. Biz Afrin'den siyasal düşünceleri bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin menfaatlerini düşünerek başarı ile döneceğiz. Orada savaşan askerlerimizin kahramanlıkları unutulmayacaktır" dedi.

        Gün boyunca süren programa Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımı vardı. Deprem hakkında gerçekleşen seminerde, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Sevim Avcı Yener, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sercan Bıçakçı ve Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Bıçakçı konu ile ilgili sunum yaptılar.

        Temel Saha Uygulamaları kapsamında ise temel arama kurtarma, depremde amatör telsizcilik uygulamaları ve deprem simülasyon tırı ile katılımcılar bilgilendirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa