Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Diyarbakır'da Kültür ve Sosyal Belediyecilik kapsamında öğrencilere tiyatro beğenisini aşılayan Çermik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen tiyatro etkinliği öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Demet Sönmez, M. Akif Yıldız tarafından yazılan ve Toygun Ateş tarafından yönetilen Karşıyaka Sanat Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen, Kut'ül Amare zaferini anlatan 'Kut'ül Amare-Telgrafhane 1916' adlı tiyatro oyunu, üç seans olarak sahnelendi.

        Osmanlı'nın Irak cephesinde İngiliz kuvvetlerini yenilgiye uğrattığı Küt'ul Amare Zaferi'nin tiyatro gösterisi, Diyarbakır'ın Çermik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çermik Anadolu Lisesi konferans salonunda sahnelendi. Programa, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, öğrenciler ve öğretmenlerde katıldı. Kültür ve Sosyal Belediyecilik kapsamında öğrencilere tiyatro sevgisi aşılayan Çermik Belediyesi düzenlediği tiyatro etkinliğiyle öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

        Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu Kut'ül Amare savaşının Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nden sonra ikinci büyük zafer günü olduğunu söyledi. Kut'ül Amare Zaferini kutlamak ve vatan için canlarını feda eden şehitleri saygı ile anmak için toplandıklarını dile getiren Başkan Karamehmetoğlu, "Türk sabrının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi Kut'ül Amare Zaferidir" dedi.

        Öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlenen tiyatro oyununda, Osmanlı İmparatorluğu ordusunun son zaferi, Çanakkale'den sonra kazandığı eşsiz zafer Kut'ül Amare anlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa