Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere Sivil Savunma Anlatılarak Yangın Eğitimi Verildi.

        (Fotoğraflı)

        Yaşar Erkan İçen

        TOKAT (İHA) – Zile'de 28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle Alparslan Ortaokulu öğrencilerine yönelik temel afet bilinci eğitimi verildi.

        Zile Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere, afet anında yapılması gerekenler ve kendilerini nasıl koruyacakları anlatıldı. Öğrencilerin sivil savunma bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitimde, Zile belediyesi İtfaiye müdür yardımcısı Fatih Candan öğrencilere, afetlerin günlük yaşamın bir parçası haline geldiğini ve önemli olanın bu afetlere karşı bilinçlenmek olduğunu belirtti.

        Öğrencilere; olağanüstü hallerde, deprem anında ve yangın halinde yapılması gerekenler, alarm ve ikazların anlamları anlatılarak sığınaklar hakkında bilgi verildi. Öğrencilere son olarak yangın söndürme ve binadan yaralı kurtarma eğitimi verilerek tatbikatları yapıldı.

        Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel yaptığı yazılı açıklama ile "Bölgenin en çok eğitimi yapan belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü felaketten uzak, barış içinde mutlu ve huzurlu günler geçirmesini temenni ederek, başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm sivil savunma çalışanlarının, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelimizin Sivil Savunma Günü'nü kutluyorum." dedi.

        (YEİ-GF-Y)

        28.02.2018 13:45:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa