Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki kafadar otomatik halı yıkama makinesi yaptı

        (Fotoğraflı)

        Hasan Ay

        TOKAT (İHA) - Tokat'tın Reşadiye ilçesinde demir doğrama ustası Cevdet Yakar ve Osman Coşkun, kendi imkanlarıyla otomatik halı yıkama makinesi üretti.

        Sanayi sitesinde demir doğrama dükkanlarında ustalık yapan iki usta yaklaşık 2 ay süre içerisinde topladıkları malzemelerle otomatik halı yıkama makinesi yaptı. Ürettikleri makineyi satmayı hedeflediklerini belirten iki arkadaş, amaçlarının seri üretim olduğunu söyledi.

        Doğrama ustası Cevdet Yakar, "Sanayide otomatik halı yıkama makinesini kısıtlı imkanlarla yaptık. İki ay gibi bir sürede imal ettik. Normalde bir ayda üretebileceğimiz bir makine ama malzeme sıkıntısı çektik. Seri üretim için devletten teşvik bekliyoruz. Şu anda biz kısıtlı imkanlarla yaptık. Amacımız seri üretim yapmaktır" dedi.

        Otomatik halı yıkama makinesini yakından inceleyen Reşadiye Kaymakamı Berker Çırak, Cevdet Yakar ve Osman Coşkun'u tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

        (HA-UY-NT-AŞ-Y)

        28.02.2018 10:02:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa