Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KKÜ'de teknoloji merkezine akreditasyon

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (IHA) - Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmaları Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından sertifikalandırıldı.

        Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin (KÜBTUAM) biyouyumluluk, çevre analiz, petrol analiz, makine ve malzeme alanlarında yapılmakta olan araştırma ve ölçümlerin uluslararası geçerliliğe sahip olan akreditasyon sertifikasını almak için gereken şartları sağladığı belirlendi. TÜRKAK tarafından KÜBTUAM'a verilecek olan "TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı" akreditasyon sertifikası belgesinin gelecek ay içerisinde düzenlenecek bir törenle teslim edileceği belirtildi.

        Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeler kapsamında kurulan KÜBTUAM bünyesindeki AR-GE alt yapısı ile özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duyulan test ve ölçüm istekleri karşılanıyor. "TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı" akreditasyon sertifikası belgesinin alınmasının bütün bilimsel araştırmaların ve deneylerin uluslararası alanda kabul görmesinin ulusal ve uluslararası projeleri yürütme potansiyelini artıracağı düşünülüyor.

        (MT-SLH-Y)

        27.02.2018 10:39:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa