Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaköy'de kanalizasyon ve içmesuyu şebekesi döşeniyor

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Kocaköy'e modern bir altyapı kazandırmak amacıyla 17 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre içmesuyu şebekesi döşüyor. İki farklı proje olarak hayata geçirilen çalışmaların toplam sözleşme bedelleri 4 milyon 95 bin TL.

        Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerin daha sağlıklı altyapı hizmetine kavuşması amacıyla başlattığı projeleri hayata geçiriyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü Kulp, Çermik, Çınar ve Lice'nin Oyuklu Mahallesi'nde başlattığı büyük bütçeli altyapı çalışmaları devam ederken Kocaköy'de 4 milyon 95 bin TL bütçeli 17 km kanalizasyon ve 4 km içmesuyu şebekesi döşeme çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

        17 km kanalizasyon şebekesi döşendi

        DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kocaköy'de de hem kanalizasyon hem de içmesuyu şebekesi hatlarının döşendiği iki ayrı altyapı projesi hayata geçiriliyor. Bütçesi DİSKİ Genel Müdürlüğü özkaynaklarıyla karşılanan "Kocaköy Kanalizasyon Şebekesi İkmal İnşaatı Yapımı" işi kapsamında 17 km kanalizasyon şebekesi döşendi. Döşeme çalışmaları tamamlanan projede 506 adet muayene bacası yapımına başlandı. 3 milyon 962 bin TL sözleşme bedeli olan projenin muayene bacalarının Mayıs ayında bitirilmesi hedefleniyor.

        "Diyarbakır İli Merkez İlçeleri, Kırsal İlçe Merkezleri ve Mahallelerinde Kısmi İçme Suyu Tesisi İnşaatı Yapımı" projeleri kapsamında ise Kocaköy'de 4 km içmesuyu şebekesi döşeniyor. Kocaköy merkezde içmesuyu sorununu çözmeyi hedefleyen projenin sözleşme bedeli 133 bin TL. Projenin Mart ayında tamamlanması amaçlanıyor.

        (İHA-MP-Y)

        26.02.2018 14:27:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa