Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecikli çiftçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecikli 19 çiftçi, Türkiye genelinde 81 ilden çok sayıda çiftçi ile birlikte "Milletin Evinde Çiftçi Buluşması" programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmak üzere Ankara'ya gitti.

        Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Çiftçiler Buluşması; Üreten Çiftçi, Büyüyen Anadolu, Gelişen Türkiye" isimli programa Başbakan Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve 81 ilden çiftçiler katıldı.

        Konu hakkında açıklamada bulunan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toprağın kahrını çekmeyenlerin onun kadrini kıymetini bilemeyeceğini, toprakla hemhal olmayanın, onunla vakit geçirmeyenin, toprakla yaşamayan insanın toprağı anlamasının da mümkün olmadığını belirtti. Yıldız, "Hayatında köye gitmemiş, çiftçilerin o nasırlı ellerinden tutmamış, yer sofrasına bağdaş kurup tandır ekmeğinin ucundan bölmemiş kişilerin tarımla ilgili ahkam kestiğini, kimi grup kürsülerinde, kimi televizyon ekranlarında sabah akşam hükümetin tarım politikalarını eleştirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atalar, 'cahil cesur olur' derler. Namık Kemal de: 'zihni fukara olanın aklı ukala olur' der. İşte bunlar da tarım konusundaki cehaletlerini, bilgisizliklerini, ukalalıklarıyla, yüzsüzlükleriyle örtmeye çalışıyorlar" dedi.

        Programın sonunda Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Bilecik'e has el dokuması ve Kayı Boyu atkısı hediye edildi.

        (DA-Y)

        24.02.2018 13:41:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa