Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir Belediyesinden öğrencilere 27 bin 500 kitap

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, 'Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor Projesi' kapsamında uyguladığı 'Ailemle Her Güne Bir Masal' etkinliğinde ilçe genelindeki anaokulları ile ilkokul birinci sınıf öğrencilerine toplam 27 bin 500 kitap dağıttı.

        Kitap dağıtımı münasebetiyle Akşehir Çocuklar Gülsün Diye Necla Adanur Anaokulu ile Nasreddin Hoca İlkokulunda birer tören düzenlendi. Akşehir Çocuklar Gülsün Diye Necla Adanur Anaokulundaki törende bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' projesi 4 yıldır devam ediyor. Geçen yıl eklediğimiz bir alt başlıkta 'Ailemle Her Güne Bir Masal' programı için buradayız. Bugün ilkokul birinci sınıflar ile ana sınıflarındaki toplam 2 bin 750 öğrencimize her birine 10'ar tane olmak üzere kitap dağıtacağız. Akşehir Belediyemizin finanse ettiği toplamda 27 bin 500 kitabı sizlerle buluşturacağız. Bu projemizin gerçekten çok güzel yansımaları oldu. '1 milyon kitap' projemize ilk başladığımızda anaokulu öğrencileri ve birinci sınıf öğrencilerimiz kapsam dışıydı ve bu öğrencilerimizin de kapsama alınmasıyla bu projemiz daha bir güçlenerek daha da anlam kazandı. Kitap okuma alışkanlığını daha küçük yaşlardan başlatma imkanı sağlamış olduk. İnşallah bu çocuklarımıza ailelerimiz tarafından bu masal kitapları okunup ve bitirilmesi durumunda ailelerimiz de okumaya devam eder. Çünkü bizim bir projemiz daha var önümüzdeki günlerde 'Aileler Okuyor' başlığıyla bir projemiz daha hayat bulacak. Yine milli duygularımızı kabartan, dini bilgilerimizi artıran, aile eğitimini güçlendiren aile bağlarını kuvvetlendirici nitelikte seçil yazarlarımızın kitaplarıyla sizleri, ailelerimizi buluşturmaya devam edeceğiz ve sonunda ödüllü yarışmalar ve hediyeler olacak. Akşehir Belediyesi olarak ben projemize destek veren kaymakamlığımıza, milli eğitim camiamıza, ticaret ve sanayi odamıza, Eğitimevi Yayınevine teşekkür ediyorum" dedi.

        Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk yaptığı konuşmada, "Paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' projemizde yanılmıyorsam 720 bin kitap sayısıyla çok emin adımlarla ilerliyoruz. Biz de Kaymakamlık olarak maddi ve manevi katkımızı sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından içinde 10 adet masal kitabı bulunan çantalar öğrencilere dağıtılırken, kitapların yazarı olan yazar Nehir Aydın Gökduman tarafından da anaokulu öğrencilerine kitap okundu. Anaokulundaki törenin ardından Nasreddin Hoca İlkokuluna geçen protokol üyeleri, buradaki birinci sınıf öğrencilerine de masal kitaplarını dağıttı. Kitap dağıtımının ardından yazar Nehir Aydın Gökduman tarafından birinci sınıf öğrencilerine kitap okundu. Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor Projesi kapsamında yapılan "Ailemle Her Güne Bir Masal" etkinliği kapsamında Akşehir Belediyesi tarafından ilçe genelindeki tüm anaokulları ile ilkokul birinci sınıflara içinde 10 adet masal kitabı bulunan kitap setleri dağıtılıyor. Toplam 2 bin 750 öğrenciyi kapsayan etkinlik kapsamında Akşehir Belediyesi tarafından öğrencilere 27 bin 500 adet kitap dağıtıldı. Etkinlik kapsamında anne ve babalar her gün çocuklarına 20 dakika bu masal kitaplarını okuyacaklar. Bu sayede ebeveyn çocuk ilişkisinin pekişmesi sağlanırken aynı zamanda ayrı ayrı değerler eğitimi içeren hikaye ve masallar sayesinde çocukların manevi ve ahlaki eğitimine katkı sağlanılması hedefleniliyor.

        Törenlere Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Eğitimevi Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Eği, Selçuk Üniversitesi Akşehir Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Kadir Öztaş, Yazar Nehir Aydın Gökduman, öğrenciler ve veliler katıldı.

        (CF-FM-Y)

        23.02.2018 17:19:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa