Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar sevindirildi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - "İmam Hatipliler İyilikte Yarışıyor" projesi kapsamında Adıyaman Saffan İmam Hatip lisesi öğrencileri tarafından Adıyaman'da ki çadırkentte yaşayan Suriyeli çocuklara oyuncak dağıtıldı.

        Deniz Feneri Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen, "İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor" projesi kapsamında Adıyaman Safvan İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Binbir Çocuğa, Binbir Oyuncak" adlı proje ile Suriyeli çocuklar sevindirildi. Okul öğrencileri tarafından toplanan 400 adet oyuncak, Adıyaman Çadırkentte yaşayan Suriyeli anaokulu öğrencilerine dağıtıldı. Suriyeli çocukların oyuncak sevinci gözlerine yansıdı.

        Oyuncak dağıtım törenine katılan Adıyaman Vali Yardımcısı Yasin Yunak, Safvan İmam Hatip Lisesi öğrencilerini hayata geçirdikleri projeden dolayı tebrik ederek, hem öğrencilerin hemde Suriyeli çocukların mutluluğuna ortak olduklarını dile getirdi.

        Vali Yardımcısı Yunak, öğrencilerin 3 ay gibi kısa sürede bu oyuncakları toplayarak projenin hayata geçirildiğini belirterek, okul yöneticileri ve öğrencileri kutladı.

        Safvan İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Kadir Çelik ise projeye okulundaki birçok öğrencinin katıldığını, projeyi Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın onayı ile başlattıklarını söyledi.

        Proje kapsamında 400 çocuğa oyuncak dağıttıklarını aktaran Çelik, "Projeye aktif olarak 15 öğrencimiz katıldı. Projede oyuncak toplamda 500 öğrencimiz katkı sundu. Öğrencilerimiz bu oyuncakları kent merkezinde oyuncakçılar, kreş ve ana okullarından topladı. Kullanılmayan oyuncakları sağlam hale getirildi" dedi.

        (AHM-AA-Y)

        23.02.2018 17:13:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa