Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kooperatifte 32 yıl sonra başkan değişti

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Türkiye'nin en fazla üyeye sahip Tarım Kredi Kooperatiflerinden biri olan Ordu-Akçatepe Tarım Kredi Kooperatifi'nde 32 yıl sonra başkan değişti. Kooperatifin yeni Başkanı Orhan Gündoğdu oldu.

        1986 yılında 12 Eylül döneminin son halkalarından olan sıkıyönetimin kaldırılmasının ardından yapılan ilk seçimde Rüştü Yüksel 688 sayılı Akçatepe Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı oldu. Gelişen şartlar ile birlikte çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine üyeliklerinin artmasıyla birlikte 688 sayılı Akçatepe Tarım Kredi Kooperatifi 6 bin 300 üyeye ulaştı. Üye sayısıyla Türkiye'nin en fazla üyeye sahip Tarım Kredi Kooperatiflerinden biri olan Ordu-Akçatepe Tarım Kredi Kooperatifi haline gelen kooperatifin bugüne kadar yapılan seçimlerinde Rüştü Yüksel tek aday olarak seçildi.

        32 yıldır başkanlığı sürdüren Yüksel'in karşısına önceki gün yapılan seçimde Orhan Gündoğdu çıktı. Seçimde Orhan Gündoğdu hiç beklenmedik şekilde ezici bir üstünlük sağlayarak kooperatif başkanlığına seçildi. 32 yıl sonra başkanı değişen kooperatifte Orhan Gündoğdu başkanlığındaki yönetim kurulu Salih Cebeci, Avni Kepez, Emin Gültekin ve Nezir Cebeci'den oluştu.

        (MAK-SLH-Y)

        23.02.2018 15:58:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa