Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOMEK'te tarih yeniden dokunuyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından Ladik'te açılan kurs merkezinde unutulmaya yüz tutmuş halıcılık mesleği yeniden canlanmaya başladı.

        İlçelerde sürdürdüğü eğitim faaliyetlerinde ilçe halkının taleplerini göz önünde bulundurarak kurslar açan ve bölgenin istihdamına katkı sağlayan KOMEK, Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesinde açtığı kurs merkezinde el sanatlarından güzel sanatlara, tarım ve hayvancılıktan geleneksel sanatlara kadar talep gören birçok branşta eğitim veriyor. Ladik'te köklü bir tarihi geçmişi olan halı dokumacılığı son yıllarda neredeyse biterken, KOMEK'in Ladik'te eğitim vermeye başlaması ve bölge kadınlarının talepleri doğrultusunda halı dokumacılığı yeniden önem kazandı. Ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği Halı Dokumacılığı Kursu tarihi mesleğin yeniden canlanmasını sağlarken, hanımların KOMEK atölyesinde ürettikleri halıları satmalarını sağlayarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kök boya ve organik yünler ile yapılan Ladik halısı, Bünyan halısı ve özel tasarım halıların da üretildiği atölyelerde, kursiyerler göz nuru ürünlerini ilmek ilmek el emeğiyle dokuyor. Daha çok özel sipariş üzerine çalışan Ladik KOMEK Halı Atölyesi, istenilen desen ve renge göre üretim yapabilme kapasitesine sahip. Dokunan halıların temizlik ve bakımları yapıldıktan sonra www.komekpazari.com web sitesi üzerinden KOMEK Kooperatifi aracılığıyla dünyaya pazarlanarak gelirleri tamamen kursiyerlere aktarılıyor.

        (İHA-FM-Y)

        23.02.2018 15:35:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa