Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde by-pass ve şah damarı ameliyatı aynı anda gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        KIRŞEHİR (İHA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aynı anda by-pass ve şah damarı ameliyatı yapıldı.

        Hastaneye baş dönmesi ve bayılma şikayeti ile başvuran İ.S., yapılan tetkikler sonucunda, kritik koroner arter hastalığı ve kritik sağ karotis arter (sağ şah damarı) darlığı tanısı konuldu.

        Hastanın kalp krizi ve felç geçirme riski nedeniyle, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine operasyon amaçlı yatışı yapıldı.

        Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karacan ve Op. Dr. Mehmet Fatih Alpay tarafından dörtlü Koroner By-Pass ve Sağ Karotis Endarterektomi operasyonu gerçekleştirildi.

        Yapılan ameliyatın öncesi ve sonrası ile ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, "Teknik alt yapı, fiziki ve personel donanımı olarak Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pek çok hastaneden üstün durumdadır. Kliniğimizde şu anda 1 Doçent, 1 adet Yrd Doç ve 1 adet de uzman hekim arkadaşımızla hizmet vermekteyiz. Açık kalp cerrahisi konusunda özel eğitimli ve tecrübeli 3 adet cerrahi hemşiremiz, 8 adet yoğun bakım ve 8 adet servis hemşiremiz mevcuttur" dedi.

        (EÖ-SK)

        23.02.2018 14:31:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa