Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erişilebilirlik Uzmanı Yılmaz: "Dünyada 700 milyon engelli birey var"

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 'Engelsiz Kent Sakarya' konulu eğitimler Adapazarı Belediyesi'nde devam etti.

        Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris ve Adapazarı Belediyesi personelinin yer aldığı eğitime Erişilebilirlik Uzmanı Mehtap Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde konuşan Mehtap Yılmaz, Dünyada 700 milyon engelli birey bulunduğunu belirtti.

        Amaçlarının engelsiz bir Sakarya olduğunu dile getiren Yılmaz, "Erişilebilirlik, kimsenin kimseye ihtiyaç duymadan hareket edebilmesi, bağımsız yaşayabilmesidir. Erişilebilirliğin öncelikli hedef kitlesi engelliler, çocuk arabası sahipleri ve yaşlılardır. Güncel verilere göre dünyada 700 milyon engelli birey bulunmakta. Yaşlı bireylerin sayısı da azımsanamayacak kadar çoğunluktadır. Türkiye'de 6 milyon 495 bin yaşlı vatandaşımız var. Bunlar bizlere basit birer rakam olarak görünse de aslında her biri ayrı bir yaşam. Dünya yaşlanıyor ve yaşlılıkla ilgili çok ciddi politikalar meydana çıkıyor. Yaptığımız projelerle Sakarya'daki engellilerimizin daha rahat bir yaşam sürmesi için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Amacımız engelsiz bir Sakarya" dedi.

        Yılmaz, "Erişilebilirlik tüm dünyanın ortak konusudur. Avrupa ülkelerine göre ülke olarak mevzuat konusunda daha güçlü durumdayız. Tasarım yoluyla engelli olmaktan bahsedeceğim. Tasarımdan dolayı engelli olmak, yapılan uygulamalardan dolayı yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Erişilebilirlik, tasarıma sonradan ilave edildiğinde bilgi ve bilinç düşüklüğünden dolayı ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Sağlıklı olabilirsiniz, engelli olmayabilirsiniz fakat tasarımsal hatalardan dolayı sağlıklı hareket edemediğimiz için, tasarımdan dolayı engelli olmuş oluyoruz" diye konuştu.

        (BCT-İÇ)

        23.02.2018 14:05:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa