Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'de Enerji tasarrufu konulu resim yarışması sonuçlandı

        - Liseler arası düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle düzenlenen liseler arası 'Enerjini tasarrufla renklendir' konulu resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

        Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve il genelindeki tüm lise öğrencilerinin katıldığı para ödüllü resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Okay Memiş'in elinden aldı.

        Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen yarışmada dereceye giren öğrenci ve velileri Süleymaniye mahallesindeki Valilik ofisinde kabul eden Vali Memiş, öğrencilere ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada toplumsal bilincin oluşturulmasına çocuklardan başlamanın son derece önemli olduğunu söyledi.

        "Türkiye birincisi olarak beni anons ettiler"

        Kendisinin de ortaokul yıllarında enerji tasarrufu konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birinciliği olduğunu anlatan Vali Memiş, "Yıl sonunda Türkiye birincisi olarak beni anons ettiler orada ve bana bir dolma kalem hediye ettiler. Onu hiç unutmam. Enerji tasarrufu çok önemli. Çevreye duyarlılık eğitimi çocukluktan başlıyor. Velilerini de tebrik ederim" dedi.

        Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürü Muhammet Özkurt ise yarışmanın Gümüşhane'de tüm liselerde gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Değerlendirme komisyonu milli eğitim müdürlüğümüzce kuruldu. Birinci, ikinci ve üçüncü öğrencilerimiz belli oldu. Birinciye bin TL, İkinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL olmak üzere ödüllendirmelerini yaptık" dedi.

        "Yenilenebilir enerji kaynakları çok önemli"

        Yarışmanın amacının genç nesillere enerji tasarrufu bilincini aşılamak olduğunu vurgulayan Özkurt, "Azalmakta olan fosil yakıtların etkisiyle dünyamız ilerleyen yıllarda sıkıntıya düşecektir. Yenilenebilir enerji kaynakları bu noktada çok önemli. İnşallah gençlerimizde bu bilinci uyandırmışızdır. Tabi onlarda gelecekte bu düşünceyi kendi hayatlarına tatbik ettiğinde, kendi çevresine bu bilinci yaydığında bizde amacımıza ulaşmış olacağız" ifadelerini kullandı.

        Özkurt, yarışma kapsamında Çoruh EDAŞ'ın sorumluluk bölgesindeki Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'deki tüm resimlerin Trabzon FORUM AVM'de sergileneceğini de sözlerine ekledi.

        Yarışmada Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğithan Yıldız birinci, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Melike Andıç ikinci, Kale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Kübra Kuvvetli üçüncü oldu.

        (RE-ÖS-Y)

        23.02.2018 13:48:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gümüşhane İlçeleri
        Tüm Gümüşhane Haberleri
         Gümüşhane

        Gümüşhane

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa