Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası öğrenciler Afyonkarahisar'ı gezdi

        (Fotoğraflı)

        Yağmur Sezin Güner

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Uluslararası Öğrenci Birimi üyeleri, kültür gezilerine Afyonkarahisar ile devam etti.

        Geziye Filistin, Pakistan, Bosna-Hersek, Keşmir, Romanya, Libya, Yemen, Fas, Hindistan, Ürdün ve Afganistan'dan 16 öğrenci katıldı. Öğrencilere, gezi sırasında Uluslararası Öğrenci Birimi yetkilileri eşlik etti. Öğrenciler Bolvadin ilçesinde kent esnafı ile bir araya geldi. Kente gelen misafirleriyle yakından ilgilenen Afyonkarahisarlılar, öğrencilere çay ikram ederek, sohbet etti. Sohbete katılan bir esnaf ise Uluslararası Öğrencilerin Türkiye'de eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ben ilk kez böyle bir öğrenci grubunu burada görüyorum. Sizler ülkelerinizden kalkıp Kocaeli'nde okumaya gelmişsiniz ve o kent size kucak açmış. Bu ne kadar güzel ve anlamlı bir davranış. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı sizleri bize yeniden bağlamış. Allah ondan razı olsun" dedi.

        Öğrenciler gezi kapsamında ayrıca Afyonkarahisar'ın sarp kalesi eteklerinde yükselen Ulu Camii görme fırsatı buldu. 40 adet ahşap direk üzerinde oturtulduğu için Kırk Direkli Camii olarak da bilinen yapıyı inceleyen öğrenciler, ardından Afyonkarahisar Kalesi'ne çıktılar. Öğrenciler kalede çektikleri hatıra fotoğraflarıyla geziye son verdi.

        (YSG-GY-Y)

        23.02.2018 12:58:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa