Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAKTRAD yönetimi Vali Dirim'i ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Halil Tekin

        BARTIN (İHA) - Yeni kurulan ve genel merkezi Bartın merkezinde bulunan "Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Genel Merkezi" yöneticileri Vali Nusret Dirim'i makamında ziyaret ettiler.

        BAKTRAD Genel Başkanı Ahmet Emre Gizli Başkanlığında Vali Nusret Dirim'e yapılan sunumda, derneğin kuruluş amacı, amatör telsizciliğin olağanüstü durumlar ve acil afet haberleşmesindeki yeri ve derneğin bu konudaki üye bazında ve tüzel kişilik bazındaki kabiliyeti ve materyalleri konusunda bilgi verildi. Yönetim kurulu, bölgede oluşabilecek afet ve olağan üstü durumlarda derneğin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda kendilerine verilmiş uluslararası platformda tanınan ve kayda geçirerek verdiği (emergency) "acil afet çağrı işareti olan -ym2eb- " ile devletin ve ülkenin emrinde olduklarını dile getirdiler.

        Bölgede oluşabilecek deprem, sel veya buna benzer ulusal tehdit söz konusu olduğunda hiçbir aktarıcıya, baz istasyonuna, uyduya ihtiyaç duymadan tüm dünya ile HF sinyali ile kesintisiz iletişim sağlayabilme kabiliyetinde 11 yüksek frekans mobil istasyonu da olan BAKTRAD, tamamı radyo amatörlerinden oluşan 50 üyesi ile Bartın merkezde faaliyete geçirdiği 145.600 frekanslı rölesi ile de yerelde merkezde, Karabük, Safranbolu, Ulus, Kozcağız, Amasra, İnkumu, Çaycuma, Devrek, Beycuma, Zonguldak, Kozlu, Kdz. Ereğli bölgesini 5 wattlık el cihazları ile muhabereye açarak büyük bir haberleşme ağı kurmayı başardı.

        Genel Başkan Ahmet Emre Gizli, "Genel merkez yönetim kurulu olarak Valimiz'den aldığımız destek başta olmak üzere, Zonguldak ve Karabük, bölge amatörlerine sonsuz teşekkür eder, afetsiz günler dileriz" dedi.

        (HT-OA-Y)

        23.02.2018 12:55:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa