Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bil ve Yükseliş kolejleri yetenek haritası çıkartıyor

        DİYARBAKIR (İHA) - Yükseliş ve Bil kolejleri, her çocuğun gizli bir gücünün olduğundan hareketle, çocukların yetenek haritasını çıkartıyor.

        Kolejlerden yapılan açıklamada, "Yükseliş ve Bil kolejleri, ilimizde bir ilke daha öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Her çocuğun bir gizil gücünün olduğunun farkındayız. Önemli olan çocukta bulunan bu gizli hazineyi fark etmek ve adeta bir sarraf edasıyla bunu işlemek. Bir tohum olarak avuçlarımıza bırakılan çocuklarımızı yeteneklerine göre yönlendirip modern eğitim anlayışımızla harmanlayarak geleceğe umutla bakan bireyler yetiştiriyoruz. Marmara Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından çoklu zeka kuramına göre geliştirilen ve öğrencilerin tüm yetenek alanlarının haritasının çıkarılmasına yönelik yapılan bu çalışma da, işitsel, müzikal, sosyal iletişim, bedensel/kinestetik, doğa bölümleri, kişisel/öze dönük, sözel/dil, görsel uzamsal, mantıksal ve matematik. Anaokulundan başlayarak tüm öğrencilerimize alanında uzman öğretmenler eşliğinde uygulanan bu çalışma ile mutlu çocuk, mutlu ebeveyn mutlu toplum yaratacağımız inancındayız. Tıpkı Einstein'ın dediği gibi, 'Aslında herkes bir dahidir.' Ama siz kalkıp bir balığı ağaca çıkma yeteneğine göre yargılarsanız, balık tüm ömrünü bir aptal olduğuna inanarak geçirecektir" denildi.

        (İHA-MP-Y)

        23.02.2018 11:26:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa