Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - Darıca Belediyesi ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu.

        Darıca Belediyesi ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine destek vermek amacıyla malzeme dağıtım töreni düzenledi. Her yıl yapılan malzeme dağıtım programında bu yıl toplam 800 adet malzeme dağıtımı yapıldı. Darıca Türkelispor, Darıca spor, Darıca Kale Bayramoğluspor, Darıca Marmara Osmangazispor ve Darıca Martı Spor Kulübü malzeme yardımı alan takımlar oldu.

        Darıca kapalı spor salonunda düzenlenen yardım törenine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Darıca AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Mücahid Vural, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ve Amatör kulüp başkanları ve sporcular katıldı.

        Malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada gençlere yönelik çalışma hevesinde olduklarını belirten Başkan Karabacak, "Yıllarca amatör sporun içinde bulunmuş çilesini çekmiş bir kardeşiniz olarak her yıl geleneksel yaptığımız malzeme dağıtım töreninde sizlerle birlikteyiz. Darıca'da futbolla birlikte yeni spor branşlarında da gençlerimize hizmet verme gayesi içindeyiz. Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü'nü açarak atletizm alanında önemli başarılar elde ettik.Bu kulübümüzde önümüzdeki günlerde farklı branşlarda da gençlerimize spor yapma imkanı sunacağız. Bizim sporculuk dönemimizde bu imkanlar yoktu. Çok sıkıntılar çektik. Şimdi sizin imkanlarınız var. Daha iyi şeylere layıksınız" dedi.

        Yeni spor merkezlerinin yapılacağına değinen Karabacak, "Nenehatun stadıyla alakalı planlarda mevcut yerin yeşil alandan çıkarılıp spor alanı olarak değiştirdik ve orayla ilgili önemli sizlerin daha rahat spor yapabileceği daha kullanışlı bir proje geliştirdik ve önümüzdeki günlerde Spor Bakanımızla da görüşüp 2018 yılında bitirip sizlerin hizmetine sunacağız. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz kapalı spor salonunun yerine bin 500 kişilik kapalı bir spor salonu yapımıyla alakalı çalışmalarımızda tamamladık yakın bir tarihte ihalesine çıkıp en kısa sürede çalışmalarına başlayacağız. Mevcuttaki kapalı spor salonu da bulunduğu yerden söküp Sırasöğütler Mahallemizde tekrar kurarak kapalı spor salonu sayısını artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

        Darıca'da bir spor köyü kurulmasının hedeflendiğine dikkat çeken Karabacak, "Artık Darıca kendi sporcularını çıkarmalı. Bunun için bizde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. İnşallah Darıca'ya bir spor Köyü kurarak geleceğin sporcularını yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

        Gençlerin sokaklardaki kötü alışkanlıklardan kurtulması gerektiğini vurgulayan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, "İlçemizde spor her branşına belediyemizin önemli katkı ve destekleri var. Biz Darıca Kaymakamlığı olarak gençlerin sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtulması gerekli önlemleri alıyoruz amatör spor kulüplerimizin var olmaları sayesinde bizlerin işleri kolaylaşıyor" dedi.

        (OE-İÇ)

        22.02.2018 16:33:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa