Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ta çocuklar için trafik eğitim parkı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Sivas Belediyesi tarafından gelecek nesillere trafik bilincinin aşılanması amacıyla 'Trafik Eğitim Parkı' projesi hayata geçiriliyor.

        Yenişehir bölgesindeki halk otobüslerinin eski toplanma merkezinde kurulacak olan trafik eğitim parkında, Sivas genelindeki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları uygulamalı olarak öğretilecek. Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan trafik eğitim parkında, bir şehirdeki trafik akışının yansıtılması adına yaya yolları, hemzemin geçitler, alt geçitler, üst geçitler, ışıklı kavşaklar, döner kavşaklar ve akülü araçlar yer alacak. Tüm trafik işaretlerinin de yer alacağı pistte, öğrenciler trafik işaretlerini ve kurallarını uygulamalı olarak öğrenebilecek. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün eski hizmet binası da öğrencilerin eğitim göreceği kitap-cafe şeklinde düzenlenecek.

        Projenin Nisan ayında başlayıp bir ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

        (UY-Y)

        22.02.2018 15:14:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa