Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversite öğrencilerine tütünle mücadele semineri

        - Adilcevaz Onkoloji Hastanesi Aile Hekimi Uzman Doktor Abdulkadir Kaya;

        - "İlçemizde sigaraya harcanan para günlük 50 bin lira, yıllık ise 18 milyon civarındadır"

        - "Bu para ile ilçemizde yaklaşık 20 okul, 5 yüksekokul ve daha birçok hizmet yapılabilir"

        - Ben bu görevi üstlendiğimden beri yaklaşık 150 Adilcevazlı hemşerimize sigarayı bıraktırdım"

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Adilcevaz Kredi Yurtlar Müdürlüğü tarafından yurtta barınan öğrencilere yönelik "tütünle mücadele" konulu seminer düzenlendi.

        Adilcevaz Onkoloji Hastanesi Aile Hekimi Uzman Doktor Abdulkadir Kaya, öğrencilere bağımlılıktan uzaklaşmanın yolları ile sigaranın vücuda ve çevreye verdiği zararları anlattı. Kaya, Adilcevaz'da 5 bin paket sigara içildiğini ifade ederek, "İlçemizde sigaraya harcanan para günlük 50 bin lira, yıllık ise 18 milyon civarındadır. Bu para ile ilçemizde yaklaşık 20 okul, 5 yüksekokul ve daha birçok hizmet yapılabilir. Ben bu görevi üstlendiğimden beri yaklaşık 150 Adilcevazlı hemşerimize sigarayı bıraktırdım. Ülkemizde birçok hastanede sigarayı bırakma poliklinikleri bulunmaktadır. Bu anlamda ilçemizdeki Onkoloji hastanesinde sigara bırakma polikliniğimiz hizmet vermekte ve bu konuda hastalara ilaç tedavisi ve destek tedavisi verilmektedir. İlaç tedavisinin amacı sigaranın bırakılmasını izleyen dönemde ortaya çıkan nikotin yoksunluğunu gidermektir. Bu ilaçlar doktor tarafından reçeteyle verilmektedir" dedi.

        Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Özcan Beşkardeş ise, öğrencileri sigara ve tütün zararları hakkında bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Gençlerimizin zararlı alışkanlıkların başında maalesef sigara gelmektedir. Bizde yurt müdürlüğü olarak öğrencilerimize farkındalık programıyla faydalı olmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin yaşadıkları sosyal hayatta etkin ve bilinçli birer birey olmaları için yurt müdürlüğü olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Gençlerimizin güvenlerini oluşturmak için zararlı maddelerden uzak tutmak için faaliyetler yaparak öğrencilerin sigarayı bırakmalarına katkı sunmaktayız. Aynı zamanda domino etkisiyle tütün ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerin insanlığa her açıdan verdiği bu illet maddelere karşı devlet ve millet el ele vererek mücadele edilmelidir" dedi.

        (ÖB-ŞAK-Y)

        22.02.2018 14:30:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa