Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler su ile ilgili sorularını SASKİ uzmanlarına sordu

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nın başından itibaren öğrencilere yönelik olarak düzenlenen 'Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri' son olarak Altın Küre Okulları'nda devam etti.

        Öğrencilere eğitim kapsamında, sunulan suyun önemi ve kullanımı, atıksular, bunların dönüşümü ile su kaynaklarının korunması konularında bilgiler verildi. Öğrencilerin su ile ilgili soruları SASKİ'nin uzman personelleri tarafından cevaplandırıldı. Her eğitim sonunda olduğu gibi su müfettişi ilan edilen küçük müfettişlere SASKİ tarafından hazırlanan eğitim çantaları hediye edildi. Altın Küre Okulları İngilizce Öğretmeni Merada Ayan yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimize yönelik olarak çok faydalı bir eğitim oldu. Çocuklar su konusunda bilinçlendikçe ailelerini ve çevrelerini de bilinçlendireceklerdir. Verilen eğitimin birçok yönden faydası olacağını düşünüyorum. Öğrendiklerini uygulama noktasında hassaslar. Su tasarrufu konusunda daha titiz olacaklardır. Çocuklarımız öğrendiklerini aynı gün evde uygulamaya başlıyorlar. Bu yüzden verilen eğitim, daha etkili ve kalıcı olacaktır. Küçük yaşta öğrendiklerini ileriki yaşlarında da devam ettireceklerdir. Böyle bir eğitimi tertipleyen SASKİ'ye teşekkür ediyorum" dedi.

        "Zihinlerde iz bırakacak"

        SASKİ tarafından verilen eğitimin zihinlerde iz bırakacağını vurgulayan Rehber Öğretmeni Daniş Durdu, "Eğitim çok faydalı geçti. Verilen seminerde özellikle kanalizasyona atılan atık yağlarla alakalı kısım çok dikkat çekiciydi. Aynı şekilde suyun nereden geldiği, nereye gittiği, nasıl işlemlere maruz kaldığı noktasında bilgiler öğrenmiş oldular. Gerçekten çok güzel bilgiler verildi. Mutlaka tüm öğrencilerimizin zihninde kalıcı iz bırakmıştır. Bu seminer sonrasında suyun daha bilinçli kullanıldığını göreceğimize inanıyorum. Artık çeşmeyi açarken, suyu kullanırken, daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

        "Başarılı eğitim metodu"

        Altın Küre Okulları Halkla İlişkiler Sorumlusu Gülcan Sakarya, "Bilinçli Kullanımı Eğitimleri bütün eğitim camiasında mutlaka gündeme getirilmeli ve tüm okullarda verilmeli. Bu eğitim çocuklar açısından kesinlikle çok faydalı. Sunumda gösterilen slayt ve diğer anlatımlarla birlikte, öğrencilerin hafızasında kalıcı şekilde yer edecek bir eğitim metodu oluşturulmuş. Seminer sonrasında çocuklar hem ailelerine hem arkadaşlarına eğitimden sonra öğrendiklerini yansıtacaklardır. Bu seminerden dolayı Altın Küre Okulları adına SASKİ'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (RŞ-İÇ)

        22.02.2018 12:52:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa