Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit'te Hocalı Şehitleri anılacak

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan katliamını anmak için İzmit'te tören düzenlenecek.

        26 yıl önce Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti. Cesetlerin yakıldığı hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı katliamın unutulmaması için İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın isteği ile yaklaşık üç yıl önce Yenişehir Mahallesi'nde Hocalı Şehitler Anıtı yaptırıldı.

        Bu kapsamda İzmit Belediyesi ile Azerbaycan Dernekler Federasyonu Hocalı şehitleri için ortak bir anma programı düzenlenecek. 23 Şubat Cuma günü saat 15.00'de İzmit Kaymakamlığı karşısında tören düzenlenecek. Törende 28 Azerbaycanlı öğrenciye bisiklet verilecek.

        (OE-İÇ)

        22.02.2018 12:51:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa