Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'de eş zamanlı operasyonlar sürüyor

        - 1'i kadın 9 kişi gözaltına alındı

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari il genelinde eş zamanlı olarak devam eden operasyonlarda 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

        Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 28.12.2017 günü Yüksekova ilçesi Demirkonak köyü Yumrutaş mezrasında icra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde elde edilen örgütsel dokümanlar üzerinde yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu; 21.02.2018 günü Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce Aşağıuluyol, Çukurca, Beşbulak ve Yoncalık Köylerinde PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetleri ile örgüte üye olduğu ve destek sağladığı tespit edilen şahıslara yönelik eş zamanlı olarak icra edilen operasyonda 1'i kadın olmak üzere 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 24 adet av tüfeğine ait fişek, 1 adet örgütsel bilgiler içeren tablo ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 21.02.2018 günü İlimiz Merkez Ceylanlı Köyü Gelinli mezrası kırsal alanında icra edilen arazi arama tarama faaliyeti neticesinde tespit edilen mağarada yapılan aramada;1 adet antitank roketatar mühimmatı, 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör ele geçirilmiştir. Ele geçirilen antitank roketatar mühimmatı olay yerinde usulüne uygun olarak imha edilmiş olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

        (FT-ŞAK-HA-Y)

        22.02.2018 10:56:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa