Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küçük esnaf mevsim mağduru

        - Eskişehir Tuhafiyeciler İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen,

        - "Kışın yumuşak geçmesi sektörü olumsuz etkiledi"

        (Fotoğraflı)

        Murathan Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, kış aylarının geçen yıllara kıyasla daha yumuşak geçmesi, küçük esnafı da olumsuz etkiledi.

        Özellikle giyim üzerine satış yapan işletmeciler, kış aylarında yaşanan sıcak havalar sebebiyle kışlık ürün satışında beklentilerini karşılayamadı. Yaklaşık 9 yıldır Eskişehir Tuhafiyeciler İşportacılar Odası Başkanlığını yürüten Ali Safa Şen, kış aylarında yaşanan dengesiz hava koşullarının sektörlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Küçük esnafın dört gözle yaz aylarını beklediğini dile getiren Başkan Şen, "Özellikle giyim üzerine satış yapan küçük esnafımız, bu kış döneminde çok sıkıntı yaşadı. Havaların, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, doğal olarak kışlık ürün satışını düşürdü. Buna ek olarak ürün çeşitliliğinin artması ve fiyatların ekonomik olması da insanları günlük alışveriş yapmaya sevk ediyor. Bu kış döneminde de böyle bir ihtiyaç doğmadığı için vatandaşlarımız, kışlık ürün alışverişinden uzak durmayı tercih etti. Bu da sektörümüze maddi anlamda ciddi zarar verdi" şeklinde konuştu.

        "Yaz ayları, sektör için telafi dönemi olabilir"

        Kış aylarında yaşanan olumsuzluğu yaz döneminde telafi etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Ali Safa Şen, konuyla ilgili şunları kaydetti:

        "Son yıllarda bayramlarımız yaz dönemine denk geliyor. Buna ek olarak düğünlerimizi, özel günlerimizi de halk olarak yazın yapmayı tercih eden bir milletiz. Bu yaz dönemi bu sebeple bir telafi dönemi olabilir. Küçük esnafımızın buna ihtiyacı var. Son 4 yıldır ülke olarak sert virajları dönmek zorunda kalıyoruz. Bu da doğal olarak ülke ekonomimize yansıyor. İnşallah bu yaz hepsinin bir telafisi olur. Bunu arzuluyoruz."

        (MUR-Y)

        22.02.2018 09:56:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa