Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Şeker Lisanslı Depolarında 2017'de Doluluk Yaşnadı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Lisans alarak Lisanslı depoculuk hizmeti veren kuruluş arasında 80 bin ton kapasitesi ile bölge çiftçisine hizmet vermekte olan Kayseri Şeker Lisanslı Depolarında 2017 Yılında yüzde 95 oranında kapasite kullanımı gerçekleştiği belirtildi.

        Kayseri Şeker'in, Yozgat-Boğazlıyan, Sivas -Şarkışla ve Kayseri-Develi bölgelerindeki Lisanslı Depolarında çiftçilerden makarnalık buğday, çerezlik ay çekirdeği, arpa ve danelik mısır alınarak elektronik ortamda ürün senedi verildiği açıklandı. Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker'e ait Lisanslı Depoculuk hizmeti ile; bölge çiftçileri tarafından elde edilen tarım ürünlerinin hasat dönemlerinde arz yığılması nedeniyle oluşan fiyat düşüşlerinin önlenerek çiftçilerin gelirlerine ve ürünlerin değerini bulmasını katkı sağlanmakta olduğunu belirtti.

        Başkan Akay ayrıca, "Lisanslı depoculuk hizmetimiz ile piyasanın dengelenmesi yanında, özellikle finansman sıkıntısı çeken küçük çiftçiler ile ürün sahiplerinin, lisanslı depolara verdikleri ürünleri karşılığında aldıkları ürün senetleri aracılığıyla bankalardan kredi ve finansman sağlamaları, ülkemizde hali hazırda uygulanmakta olan tarım reformunun başarılması ve tarım ürünleri ticaretinde özel sektör katılımının artırılmasının hedeflenmektedir" dedi.

        (AG-Y

        21.02.2018 18:10:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa