Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığında 3 iş birliği protokolü imzalandı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortağı olduğu 3 iş birliği protokolü, Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde imzalandı.

        Protokollerden birincisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında, "Öz Bakıma Destek Elemanı" yetiştirilmesi konusunda imzalandı. Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği ve Aktif İşgücü Hizmetleri Genelgesine dayanılarak hazırlanan protokolle Bilecik il ve ilçelerinde 16-55 yaş aralığında, 21 gruptan oluşan toplam 485 kişiye, Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla Öz Bakıma Destek Elemanı Yetiştirme Kursu verilmesi öngörülüyor. Protokol, Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ayhan Tozan, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

        İkinci protokol ise Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında, "Deri Konfeksiyon Makinecisi (Börk Yapımı)" yetiştirilmesi konusunda imzalandı. Protokol, Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği ve Genelgesi doğrultusunda, özel politika ve uygulama gerektiren geleneksel mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına ve ustaların aradığı işgücünün temin edilmesine katkı sunmak amacıyla hazırlanan "Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız Programının Uygulanmasına İlişkin Genelge" çerçevesinde, Bozüyük Halk Eğitim Merkezinde 16-55 yaş aralığındaki 25 kişiye Deri Konfeksiyon Makinecisi (Börk Yapımı) Kursu verilmesini öngörüyor. Protokol, Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ayhan Tozan ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

        Üçüncü protokol de yine Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında, "Evde Çocuk Bakımı" konulu kurs açılmasına ilişkin olarak imzalandı. Protokolle, dezavantajlı gruplar arasında kabul edilen, "Özel Politika ve Uygulama Gerektiren Kadınlar"ın iş bulmasına katkı sağlamak amaçlanıyor. Protokol kapsamında Merkez ilçeden, Bozüyük'ten ve Osmaneli'nden 16-55 yaş aralığındaki 25'er kişilik gruplara İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla "Evde Çocuk Bakımı" Kursları verilmesini öngörüyor. Bu protokol de Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ayhan Tozan ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

        Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Müdürlüğümüz ortaklığında imzalanan protokollerle, Bilecik'te önemli bir istihdam alanı oluşacağını, özellikle Bilecik kadınlarının önemli kazanımlar elde edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine Bilecik'te kurumlarla iş birliği içerisinde destek olmaktan ve Bilecik çalışma hayatına katkı sunmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyerek, iş birliği yapılan kurumlara teşekkür etti. İstihdam sağlamaya yönelik düzenlenen eğitim faaliyetlerinin, Bilecik'e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

        (DA-Y)

        21.02.2018 17:48:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa