Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'de ilk ve tek olan 'Gökkuşağı Engelli İzci Grubu', Dünya İzci Düşünce Günü'nü kutladı

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Türkiye'nin ilk ve tek "Engelli İzci Grubu" olma özelliğini elinde bulunduran Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu, 'Dünya İzci Düşünce Günü için özel bir etkinlik düzenledi.

        Her yıl Şubat ayında tüm dünyada kutlanan "Dünya İzci Düşünce Günü" Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu tarafından hazırlanan etkinlikle kutlandı. Türkiye'nin ilk ve tek "Engelli İzci Grubu" olma özelliğini elinde bulunduran Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu üyelerinin, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenledikleri programda hazırladıkları gösteriler büyük beğeni topladı.

        "Bu şemsiyenin altında kendimize yer bulmaya çalışıyoruz"

        'Dünya İzci Düşünce Günü' kutlamalarına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. Programda konuşan Başkan Akgün, Gökkuşağı Engelli İzci Grubu ve izcilik hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye olarak ilkleri yapmaya çalıştıkları ifade eden Akgün konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Gökkuşağı İzci Kulübü, Türkiye'de bir ilktir. Maalesef engelli denilen, kendimizden ayırmış, soyutlamış olduğumuz arkadaşlarımızın engelleri nasıl yıktığını, esas engellilerin kimler olduğunu ortaya koydukları bir şemsiye bu. Türkiye'de de isim yaptılar. Önemli bir sosyal faaliyet. İzciliğin dili, dini, ırkı yok. İnsanı terbiye eden, karşılıksız dostluk ve sevginin, paylaşmanın, kendine güvenmenin doruk yaptığı çok güzel bir sosyal-sportif faaliyet. Uluslararası boyutta bir şemsiye. Biz de Büyükçekmece olarak bu şemsiyenin altında kendimize yer bulmaya çalışıyoruz."

        Konuşmaların ardından Gökkuşağı Engelli İzci Grubu'nun sahnelediği 'Bayrak Oratoryosu' izleyenlere duygulu anlar yaşatırken, rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin de oynadığı Nasrettin Hoca skeci büyük beğeni topladı.

        (SA-HB-BA-Y)

        21.02.2018 15:55:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa