Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GTO destek mym'den mesleki yeterlilik belgenizi aldınız mı?

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde kurulan Gaziantep Destek ve Eğitim danışmanlık ve Personel Belgelndirme Test ve Sertifikalandırma A.Ş'ye sınav ve belgelendirme yapma yetkisi verildi.

        GTO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde kurulmuş olan "Gaziantep Destek Eğitim Danışmanlık ve Personel Belgelendirme Test ve Sertifikalandırma A.Ş. "GTO DESTEK MYM, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu'nun 24.01.2018 tarih ve 2018/16 sayılı kararıyla sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiştir. Bilindiği üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının "5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu" kapsamında çıkarmış olduğu tebliğlerde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgeleri almaları zorunlu hâle getirilmiştir.

        Tebliğlerden yola çıkarak, ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçları göz önüne alınarak ülkemizde ölümlü iş kazalarının yoğun olarak yaşandığı inşaat sektöründe çalışanlar için belgelendirme yapmak üzere çalışmalarımız başlamış ve kısa sürede hedefe ulaşılmıştır. GTO'nun kurmuş olduğu, Gaziantep Destek Eğitim Danışmanlık ve Personel Belgelendirme Test ve Sertifikalandırma A.Ş. TÜRKAK akreditasyon sürecini ve MYK yetkilendirme sürecine başarı ile tamamlayarak bölgede Mesleki Yeterlilik Belgesi veren tek Sivil Toplum Kuruluşunun Sınav ve Belgelendirme Merkezi olma statüsü kazanmıştır" denildi. Kuruluşun inşaat sektöründeki yetkilendirdiği alanlar hakkında bilgi verilen açıklamada, "5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu gereğince 1 Ocak 2018'den itibaren yukarıda verilen mesleklerde belgesiz işçi çalıştıran işverenlere kişi başı geriye dönük aylık 500 TL para cezası kesilecektir. 2019 Yılı Sonuna Kadar Belge Parası Devlet Tarafından Karşılanacak

        Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için girilen sınavların öncesinde ödenen sınav ücretleri, sınavlardan başarılı olup Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanıldığında ödenen ücretin tamamı 31.12.2019'a kadar işsizlik sigorta fonundan karşılanacaktır. Her adayın 3 kez sınav hakkı tekrarı vardır. Belgeli İşçinin SGK Primlerini Devletimiz Ödeyecek 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 10. maddesinde tanımlanan ve MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar işveren prim desteğinden (416,05 TL) yararlanmasını sağlayan teşvik 31.12.2020 tarihine kadar uzatılmıştır" ifadeleri de yer aldı.

        Başvurunuzu Hemen Yapın

        Açıklamada, başvuruların www.gtomym.com adresine yapılabileceği duyurulan açıklamada, mesleki yeterliliği olmadan işçi çalıştıran üyelerin çalışanlarının belgelendirilme için girecekleri sınavlar ile ilgili olarak Odasını Mesleki Yeterlilik Merkezi'ne müracaat edebileceği vurgulandı.

        (SD-Y)

        21.02.2018 15:48:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa