Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şairler 75 yaşındaki ustadan satranç öğreniyor

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehirli satranç ustası 75 yaşındaki Mehmet Emin Özsayın; Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyesi şairlere satranç öğretiyor. Zevk alarak ve severek satranç oynayan şairler, kurs sonunda düzenlenecek turnuvaya hazırlanıyorlar.

        Uzun yıllardır satranç oynayan ve öğreten Özsayın, zeka gelişimine katkı sağlayan bu oyunun sanatçıların konsantrasyonu için büyük faydaları olduğunu anlattı. Bu oyunun iki kişi arasında satranç tahtası ve taşları ile oynanan bir masa oyunu olduğunu, dünya çapında turnuvaları düzenlenen bir spor dalı olarak kabul edildiğini anlatan Mehmet Emin Özsayın, şunları söyledi;

        "Alzheimeri önlüyor, konsantrasyonu arttırıyor"

        "Bu oyun şairlerin konsantrasyonunu arttırdığı gibi alzheimer hastalığını da önlüyor. Satranç düşünceyi artırıcı bir zeka oyunudur. Şairlerimizin şiirler yazmasında satranç, şiirlerini yazmada konsantrasyon olmalarını sağlıyor. Şairlerden bana satranç öğretilmesi ile ilgili istek geldi. Ben de bu isteği yerine getirdim. Şairlerimiz çok kolay öğreniyorlar. Bu satrancı ücretsiz ve fahri olarak şairlere öğretiyorum. İnşallah ilerleyen günlerde satranç turnuvası düzenleyeceğiz.''

        "Kurs sonunda turnuva düzenleyeceğiz"

        EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar da satranç ile ilgili ''Şairlerimizden satranç sporunun öğrenmeleri ile ilgili istek geldi. Bunun üzerine; hafta iki gün derneğimizde zekayı artırıcı ve alzheimer hastalığını önleyici satranç kursunu, şairlerin öğrenmeleri için açtık. Şairlerimiz, satrancı ilgi duyarak ve severek sıra ile oynuyorlar. Kurs sonunda satranç turnuvaları düzenlemeyi hedefliyoruz'' diye ifade etti.

        (İHA-Y)

        21.02.2018 13:21:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa