Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şeker fabrikasının özelleştirilmemesi için imza kampanyası başlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Dursun Ekrem Er

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta Şeker-İş Sendikası tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere Turhal Şeker Fabrikasının özelleştirilmemesi için imza kampanyası başlatıldı.

        Aralarında Turhal Şeker Fabrikasının da bulunduğu ülke genelindeki toplam 14 şeker fabrikası ile ilgili yapılan özelleştirme çalışmalarının başlatıldığına dair açıklamalar sonrasında, Şeker-İş Sendikası tarafından merkez ilçe dahil Tokat'ta 12 ilçede eş zamanlı olarak imza kampanyası başlatıldı. Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat, Turhal Şeker Fabrikasının özelleştirme süreciyle ilgili yaptığı açıklamada sigara fabrikasının kapanmasının Tokat ekonomisine verdiği olumsuz etkiye dikkat çekerek, aynı durumun Turhal Şeker Fabrikasında da yaşanmasının kentin ekonomisini ciddi anlamda etkileyeceğini söyledi. Alpat, "Sigara fabrikasında 5 yıl çalıştırılma şartı konmuş ama 1 yıl zor dayanmıştı. Hepimiz gördük. Şeker Fabrikasının da akıbetinin aynı olacağını duyurmak istiyorum. Şeker fabrikası Tokat ekonomisine çok büyük katkı sunan 100 yıllık manevi bir değerdir. Çok iyi biliyoruz ki; bu özelleştirme değil kapatılmadır" şeklinde konuştu.

        Turhal Şeker Fabrikasının Tokat ekonomisine sağladığı katkılarla ilgili istatistiki bilgiler de veren Başkan Alpat, "2017 yılında 6 bin 984 çiftçi ile 162 bin 742 dekar alandan 845 bin 440 ton pancar hasadı yapılmış, buna karşılık fabrikada işlenen 848 bin ton pancardan 113 ton kristal şeker, 33 bin 900 ton melas ve 242 ton yaş küspe elde edilmiştir. Kristal şeker fiyatının kilosu 2 lira 79 kuruş, melas kilo fiyatı 48 kuruş, yaş küspe fiyatı ise 8 kuruş olduğuna göre milli ekonomiye 2017 yılında üretilen 845 bin 440 ton pancar için çiftçilere toplamda 169 milyon 367 bin 569 lira ödenmiştir" diye konuştu.

        (DEE-GF-Y)

        21.02.2018 12:26:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa