Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Umurbey Belediyesi'nden 'Güvenli Motosiklet Eğitimi' projesi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Uçmaz

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belde Belediyesi, kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra sosyal faaliyetlere verdiği önemle dikkat çekiyor. Umurbey Belediyesi, çocukların gelecekte daha bilinçli birer sürücü olabilmeleri adına 'Güvenli Motosiklet Eğitimi' projesini hayata geçiriyor.

        Umurbey Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilk ve ortaokullarda eğitimli nesil, bilinçli sürücü için 'Güvenli Motosiklet Eğitimi' projesi hazırladı. Bu projeyle il genelindeki okullarda en doğru ve güvenilir motosiklet kullanımı hakkında bilgi ve eğitim verilerek, çocukların geleceğe daha bilinçli adım atmasına yardımcı olunması hedefleniyor.

        Proje hakkında açıklamalarda bulunan Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, "Son zamanlarda gittikçe artan motosiklet kazaları, aileleri endişe ve korkuya sürüklüyor. Bunu önlemenin en basit yolu, erken yaşta eğitimin önemini anlatmaktan geçiyor. Çünkü eğitilen genç beyinler, motosiklet güvenliği ve koruma kıyafetlerinin önemini öğrendikçe, hem kendilerini nasıl koruyacaklarını, hem de ailelerini bilinçlendirmeyi bir görev addedecekler. Belediyecilik, bizlere eğitim ve sosyal sorumluluk adına da görevler yükler. Çanakkale Umurbey Belediyesi olarak, Güvenli Motosiklet Eğitimi projesini hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

        Geleceğin motosiklet kullanıcılarının karışabileceği sorunları ortadan kaldırabilmek için, bilinçli, eğitimli, korunma yöntemlerini bilen motosiklet sürücülerini genç nesilden başlayarak eğitmeyi kendilerine görev edindiklerinin altını çizen Başkan Yavaş, "Umurbey'den başlayıp karış karış dolaşarak çocuklarımıza motosiklet kültürünü, güvenli sürüş tekniklerini ve korunma yöntemlerini anlatacağız. Eğitim sonunda tüm katılımcılara sertifika verilecek" dedi.

        Güvenli Motosiklet Eğitimi projesi aracılığıyla gelecekte yaşanması muhtemel motosiklet kazalarını en aza indirgeyeceklerine inandıklarını kaydeden Başkan Yavaş, "Her konuda eğitimin önemine inanarak çıktığımız yolda, çocuklarımıza motosiklet konusunda çeşitli eğitimler vererek daha güvenli bir hayat ve daha güvenli yollar sunmak gayretiyle Umurbey Belediyesi Güvenli Motosiklet Eğitimi projesini hayata geçirecek olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

        21.02.2018 11:44:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa