Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çorum Belediye Başkan Zeki Gül,

        - "El ele vererek Çorum'u ayağa kaldırmak için gayret göstereceğiz"

        (Fotoğraflı)

        Bülent Özkaleli

        ÇORUM (İHA) - Ticaret Sanayi Odası'nın Şubat ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum'u daha ileriye taşımak adına sanayiciler ve iş adamlarıyla ortak akılla hareket edeceklerini dile getirdi.

        Son yıllarda Çorum'a devasa yatırımların yapıldığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, bu proje ve yatırımları devam ettirmek için gayret sarf ettiklerini belirtti.

        Çorum'un toprak ve makine sanayinde söz sahibi bir il olduğunu dile getiren Başkan Gül; "Çorum 1950 yılından itibaren sanayileşme hamlesinde diğer illere göre daha büyük gayretle ilk önce toprak sanayinde büyük mesafeler almış. Bugüne geldiğimizde ise özellikle makine sanayinde Türkiye'de söz sahibi haline gelmiştir. Birçok ülkeye ihracat yapan ve anahtar teslimi fabrikalar kuran bir il haline gelmek bizi yerel yöneticiler olarak son derece memnun etmiştir. Bunu daha ileri götürmek hedefimizdir. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine dahil etmek bizim en önemli hedefimizdir. Millet olarak bunu yapabilecek güçte ve kararlılıkta olduğumuzu düşünüyorum. Çorum olarak da bununla ilgili elimizden gelen gayreti sarf etmemiz gerektiğine inanıyorum. Esnafımızın iş adamlarımızın sanayicilerimizin ufuklarının geniş olduğunu biliyorum. Son 15-16 yılda bilimde, sanayide, teknolojide baş döndürücü gelişmeler olduğu hepimizin malumudur. Biz bu vizyona ulaşmak için üretimi artırmamız gerekiyor. Çorum bunu başarabilen bir ildir. Bunun daha ileri seviyeye getirmek de birliktelikle mümkün. El ele vererek çalışanlarımızla, iş adamlarımızla, sanayicimizle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla Çorum'u ayağa kaldırmak için gayret sarfetmemiz gerekiyor" dedi.

        'Üniversite çok büyük katkı sağladı'

        Hitit Üniversitesinin hem Çorum sanayisine hem de Belediye'ye büyük katkı sağladığını söyleyen Belediye Başkanı Zeki Gül "Rektörümüzün de gayretleri ile üniversite-sanayi işbirliği, üniversite-belediye iş birliği ile şehrimiz inkar edilemeyecek bir gelişme göstermektedir. Bunu da memnuniyetle müşahede ediyoruz. Geride bıraktığımız 9 yıl içerisinde Çorum'a katkı sağlamak adına büyük gayretler sarf ettiğimize inanıyorum. Çorum ölçeğimizdeki iller arasında ekonomik olarak da ileri bir noktada" ifadelerine yer verdi.

        'Para yerine dost biriktirdim'

        Siyaset ve spor hayatı içerisinde bulunduğu sürede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın kendisinde ayrı bir yerinin olduğunu belirten Başkan Gül, "Spor dünyasında, siyasette, iş dünyasında birçok insanlarla karşılaştım. Güzel dostluklar kurdum. Kazandığım değerlerin başında da Çetin Başaranhıncal gelir. Çetin Başkanımla güzel bir dostluğumuz var" şeklinde konuştu.

        'Yatırımlarımız devam edecek'

        Ticaret Sanayi Odası Üyesi Mustafa Kuşçu'nun Çorum'da devam eden yatırımlar ve bundan sonra yapılacak yeni yatırımların olup olmayacağı konusundaki sorusunu da cevaplayarak İller Bankası ile bir görüşme yaptıklarını, Genel Başkan Yardımcılarının da girişimleri ile ödenek çıkarılması konusunda adımlar atıldığını dile getiren Başkan Gül, "Çorum'da devasa yatırımlar oldu. Göreve gelir gelmez ilk önce tasarruf tedbirleri aldık. Bu daha önceden de yapılıyordu, yapmaya devam ediyoruz. Göreve gelir gelmez İller Bankasına ve Genel Başkan Yardımcılarımızı ziyarete ettim. Genel başkan yardımcılarımız ödemelerimizin geciktirilmemesini rica ettiler. Bizim en büyük projelerimizden biri yaklaşık 40 milyon liralık Kent Park projesiydi. Burada yaşadığımız sorunları aştık. Hemen oranın da ihalesini yaptık. Bundan sonra yapılabilecek işlerin tamamlanması adına hangi gayret gerekiyorsa onu yapacağız. Projelerimiz devam edecek. Devlette de belediyede de devamlılık esastır."ifadelerini kullandı.

        (BÖ)

        20.02.2018 17:57:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa