Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa kendi fidanını üretiyor

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akçakale'de atıl durumda bulunan Ziyaeddin Akbulut Fidanlığını tekrardan üretime kazandırarak 2 yılda toplam 150 bin fidan üretti.

        Şanlıurfa il genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde kendi öz kaynaklarını en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, geçmiş yıllarda atıl durumda bulunan Ziyaeddin Akbulut Fidanlığını tekrardan hayata kazandırdı. Bu kapsamda atıl durumda bulunan fidanlığı revize ederek 2 yılda 150 bin fidan üreten Büyükşehir Belediyesi, ilerleyen yıllarda üretimini daha da yükseltmeyi hedefliyor.

        Tesisi gezerek ağaç türlerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da başlattığımız yeşil seferberliği kapsamında kendi ürettiğimiz fidanları toprakla buluşturmaktan dolayı memnunuz. Allah'ın izni ile ilerleyen zamanlarda buradan elde ettiğimiz fidanların dikimini de gerçekleştireceğiz. Geçmiş yıllarda atıl durumlarda bulunan bu fidanlığı tekrar ayağa kaldırarak Şanlıurfa'mıza kazandırdığımız için mutluyuz. Bu tarz tesisleşmeleri yaygınlaştırmayı istiyoruz. Burada ürediğimiz ağaçlar şehrimizi yeşillendirerek güzelleştirsin" diye konuştu.

        (BB-SD-Y)

        20.02.2018 17:48:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa