Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erkoç: "Zeytin fidanlarını şehitlerimizin adına dikin"

        (Fotoğraflı)

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nce Afrin'de devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla zeytin fidanı dağıtıldı.

        Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çiftçilere 150 adet zeytin fidanı ile 60 bin adet ceviz fidanı dağıttı.

        'Zeytin Dalı Harekatı'na destek amaçlı dağıtılan zeytin fidanları Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde çiftçilere düzenlenen törenle teslim edildi. Zeytin ve ceviz fidanı almak için müracaat eden çiftçiler 15 günlük zaman diliminde 150 bin zeytin fidanı ve 60 bin ceviz fidanını toprakla buluşturacak.

        Kahramanmaraş Büyükşehir Beleidye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çiftçilere dağıtılacak zeytin fidanlarını Afrin'de Mehmetçiğin sürdürdüğü operasyonlarda şehit düşen askerler adına dikilmesini istedi.

        Çiftçilere verilen destekleri açıklayan Başkan Erkoç, "Bugün burada dağıtacağımız fidanları, Afrin'de Kahraman Ordumuzun sürdürdüğü operasyonlarda şehit düşen kardeşlerimizin adına dikmenizi istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında 735 bin adet çilek fidesi, 23 bin 25 adet elma fidanı, 548 bin 115 adet zeytin fidanı, 169 bin 445 adet ceviz fidanı çiftçilerimize dağıtılmıştır. Bugün ise 150 bin adet zeytin ve 60 bin adet ceviz fidanı dağıtacağız. Çiftçilerimize destek kapsamında 178 bin 804 metre sulama borusu verdik ve sulama tesisleri yapımı için toplamda 4170.559,65 liralık bir yatırım yapılarak çiftçilerimizin arazilerinin sulanmasına katkıda bulunduk. 6 mahallemize 1 adet tarımsal destek amaçlı taş toplama makinesi, 10 adet ceviz hasat makinesi hibe ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 100 adet hayvan içme suyu için sıvat alınarak vatandaşlarımıza hibe olarak verdik" diye konuştu.

        (HLL-Y)

        20.02.2018 17:21:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa