Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sosyalleşiyorlar, üretiyorlar, kazanıyorlar

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tepebaşı Belediyesi Belde Evlerine gelen kursiyerler, birbirinden farklı ve eğlenceli kurslara katılarak hem sosyalleşmeye hem de öğrenmeye devam ediyor.

        Mustafa Kemal Paşa Belde Evi'nde düzenlenen kurslar spor, sanat ve el işi branşlarında düzenlenen kurslar beğeni topluyor. Belde Evi'nde mefruşat, yağlı boya resim, giyim ve takı tasarımı kurslarına katılan kursiyerler, yoğun ilgi ile eğitimlere katılıyor. Mustafa Kemal Paşa Belde Evi'nde düzenlenen mefruşat kursu ise yoğun katılım nedeniyle haftada 3 grup olarak düzenleniyor. Her grubun hafta bir gün katıldığı kursta, yaklaşık 90 kursiyer mefruşat ürünleri üretiyor. Mefruşat kursuna katılan kursiyerler ayrıca eski ev eşyalarını farklı ürünlere dönüştürerek değerlendirme fırsatı da yakalıyor. Bu kapsamda mefruşat kursuna katılan bir kursiyerin son çalışması da 1950'li yıllardan kalma bir kumaş üzerinde yer alan motifleri, yatak örtüsüne çevirerek yeniden tasarlamak oldu.

        Yağlı boya kursuna ise hem kadınlardan hem de erkekler yoğun katılım sağlıyor. Haftada 3 gün kursa gelen vatandaşların sayısı, toplamda 35 kişiyi buluyor. Giyim kursu da Belde Evi'nde yoğun ilgi gören kurslarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Haftada 2 gün gerçekleştirilen kursta 20 kursiyer, el emeklerini ortaya koyarak çeşitli kıyafetler üretiyor.

        Mustafa Kemal Paşa Belde Evi'nde düzenlenen takı tasarımı kursu da vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi görüyor. Haftada 2 gün Belde Evi'ne gelen takı tasarımı kursiyerleri, 25 kişi olarak eğitim alıyor. Kursiyerler, ortaya çıkardıkları rengarenk tasarımlarla yaratıcı özelliklerini de geliştiriyor.

        Kurslara katılan vatandaşlar, "Tepebaşı Belediyesi'nin kurslarına katılarak hem güzel vakit geçiriyoruz hem de kendimizi geliştiriyoruz. Ürünlerini paraya çeviren arkadaşlarımız da var. Bu imkanı bize sağlayan Başkanımız Ahmet Ataç'a ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Eğitmenleri eşliğinde düzenlenen eğitimlere katılarak el emeği ürünler ortaya çıkaran kursiyerler, ürünlerini yine Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokak'ta beğeniye sunuyor.

        (MR-Y)

        20.02.2018 16:41:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa