Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Evlilik okulu'ndan 81 çift daha sertifikalarını aldı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 81 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

        Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak amacıyla yürütülen Evlilik Okulu'nda eğitimler sürüyor. Eğitimlerde mezun olan çiftler, düzenlenen tören ile sertifika ve çamaşır makinelerini teslim alıyor. Şahinbey Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen son mezuniyet töreninde 81 çifte sertifikaları verildi. Törene, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, başkan yardımcıları kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

        Nikah kıyma rekoru bizde

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulunu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi'ne ait olduğuna dikkati çekerek, "Patenti belediyemizde olan Evlilik Okulunda evliliğin önemi anlatılıyor. İnsan hayatı boyunca bir kez doğar, evlenir ve ölür. Evlilik hayatı insanın dünyada ki cenneti veya cehennemidir. Eğer sizi anlayan ve sizinle iyi geçinen iyi bir eşiniz varsa dünyadayken cennet hayatını yaşarsınız. Ama aksi durumdaysa dünyada cehennemi yaşarsınız. Biz ailelerimizin mutlu ve huzurlu olmasını istiyoruz çünkü toplumun çekirdeğini aileler oluşturur. Aileyi sağlam tutarsak, geleceği sağlam daha iyi nesiller yetiştirmiş oluruz. Şahinbey Belediyesi olarak Evlilik Okulu kursunu çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimizde ilk başlattığımız projelerden bir tanesi Evlilik Okulu diğeri ise Hoş geldin Bebek projesiydi. İkisi de hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, evlilik okuluna katılan çiftlere evliliğin önemi ile ilgili bilgiler verdi.

        Çiftlere sertifikalarla birlikte çamaşır makineleri de verildi.

        Şahinbey Belediyesi'nin 2011 yılında başlattığı Evlilik Okulu ve aile içi eğitim projesinden bu güne kadar 22 bin 367 kişi faydalandı.

        (LO-SD-Y)

        20.02.2018 15:56:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa