Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kodla Muğla projesi başladı

        (Fotoğraflı)

        Demet Leyne

        MUĞLA (İHA) - Okullarda kod yazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve kodlama-robotik atölyelerin kurulmasını sağlamayı hedefleyen Kodla Muğla Projesi'nin Milas çalışmaları, proje tanıtımı ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinin eğitime alınmasıyla başladı.

        Fatih Projesi İl Koordinatörlüğünce hazırlanan "Kodla MUĞLA Projesi" ortaokul ve lise öğrencilerinin, analitik düşünme becerilerinin sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, inovatif düşüncelerinin arttırılıp girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, kod yazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve bütün bunların gerçekleşmesi için de il genelinde Kodlama-Robotik atölyelerinin kurulmasını sağlamak amacıyla başlatıldı.

        Projenin ilk aşaması olarak ortaokul ve liselerde görevli bilişim teknolojileri öğretmenlerine eğitim veriliyor. Projenin Milas ayağının tanıtımı ve eğitimlerinin başlaması için Özge Koleji Menteş Kampüsü'nda toplantı düzenlendi. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Şube Müdürü Coşkun Demir, Milas Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram ve Müdür Yardımcısı Ramazan Evren Yalavaç, Özge Koleji Yöneticileri ve bilişim teknoloji öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, öncelikle projenin önemi hakkında bilgi verildi.

        Geleceğin dünyasının internet ve teknoloji tabanlı olacağının herkes tarafından öngörüldüğüne dikkat çeken Milas Kaymakamı Eren Arslan, projenin tüketen gençleri ve toplumu üreten bir hal almaya dönüştürebilecek bir güce sahip olduğuna vurgu yaptı. Bu alana yatırım yapan ülkelerin gelişmişlik düzeylerinde çok ciddi olumlu ivmeler yaşandığını belirten Kaymakam Arslan, bu teknolojik süreçte öz değerlerin de korunması gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti: "Bu teknolojiyi üretmek, yaymak başarılabilir. Ama toplumumuzun öz değerlerinin de göz ardı edilmemesini gerekiyor. Değerler eğitiminin ön plana alınması gerekiyor. Ancak bu şekilde yapılırsa topyekün bir gelişmeden, ilerlemeden söz edebiliriz. Bir ay Japonya'da bir eğitim programındaydım. Şuanda bu bahsettiğim şeyi ben Japonya'da gördüm. Japonya'da iyi, yardımsever, devletini seven insan yetiştiriliyor. Kalkınmış Japonya'nın temelinde teknoloji kadar değerler eğitiminin de büyük rolü var. Bu güzel eğitim projesini eminim ki layıkıyla başaracağız."

        Toplantı daha sonra, Fatih Projesi İlçe Koordinatörü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Veysel Karani Ceylan ve Özge Koleji Müdür Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yardımcısı Dinçer Kayalı'nın projeyi anlatan sunumlarının sonrasında eğitimlerle devam etti.

        (DL-MB-Y)

        20.02.2018 14:39:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa