Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Asya, Fatih Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Fatih Ortaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

        Eğitim kurumlarını ziyaret kapsamında belirli aralıklarla şehir merkezindeki okulları ziyaret eden Belediye Başkanı Feyat Asya, eğitimcilerle fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Mesaiye Fatih Ortaokulu'nu ziyaret ederek başlayan Başkan Asya, burada öğretmenlerle hasbıhal ederek, belediye yatırımları ile ilgili kendilerini bilgilendirdi. Okul Müdürü Aydın Güngör tarafından karşılanan Başkan Asya, okulun genel durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonra öğretmenler odasına geçti. Burada öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Asya, görev süresi içerisinde yapılan hizmetleri kendilerine anlattı. Yaptıkları hizmetleri toplumun her kesimine hesap vermek üzere anlatmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Asya, bu vesile ile karşılaştıkları eksik aksaklıkları da telafi etme imkanı bulduklarını ifade etti. Alt yapı gibi süreç isteyen ve meşakkatli projeleri başlattıklarını ifade eden Başkan Asya, bu konuda vatandaşlardan sabırlı olmalarını ve destek vermelerini beklediklerini, girmiş oldukları zorlu dönemin ardından hep birlikte feraha ulaşacaklarını sözlerine ekledi. Yol, kaldırım, çevre temizliği, alt yapı ve üst yapı gibi belediyelerin asli görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Asya, bunlarla beraber sosyal belediyecilik alanında da önemli hizmetler hayata geçirdiklerini söyledi. Çocukların, gençlerin ve bayanların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak, için Bilgi Evleri projesini başlattıklarını, bu kapsamda 2 bilgi evini hizmete sunduklarını, 2 bilgi evinin de ihale edildiğini ve bu yıl yapımına başlanacağını sözlerine ekledi.

        Şehir içi toplu taşımada önemli bir değişiklik yaptıklarını kaydeden Başkan Asya, vatandaşların en fazla mustarip olduğu bu konuyu havuz ve kartlı sistem uygulaması ile çözüme kavuşturduklarını söyledi. Yeşil alanların arttırılması noktasında ciddi bir emek sarf ettiklerini belirten Başkan Asya, 4 yıl içerisinde hizmete sundukları park ve yeşil alanlar ile planlamasını yaptıkları projelerle birlikte 43 bin metrekare kapasiteli yeşil alanları 400 bin metrekareye çıkarmayı başardıklarını ifade etti. Bu yıl üst yapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Başkan Asya, özellikle projesini hazırlayarak ihalesini gerçekleştirdikleri İstasyon Caddesi yenilenme projesini önümüzdeki günlerde başlatarak sezon sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerinin altını çizdi. Başkan Feyat Asya, "Yaklaşık dört yıldır vatandaşların kendilerine emanet ettiği görevi layıkıyla yerine getirmenin mücadelesini veriyoruz. İşin başında tespitini yaptığımız eksik ve aksaklıkları kısa bir sürede gidererek, ihtiyaç duyulan hizmetlerin büyük bir kısmını halkımıza ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz. Stratejik planımıza göre kısa, orta ve uzun vadede projeler hazırlayarak ilimizin yeni bir değişim ve dönüşüm sürecine girmesine öncülük ettik. Kısa ve orta vadede planladığımız projelerimizi Allah'a şükür tamamlayarak hizmete sunduk. Alt yapı ve cazibeli içme suyu temini gibi uzun vadede planladığımız projeleri de başlattık. Şu an da bu projelerimizi devam ettiriyoruz. Halkımıza söz verdiğimiz ve taahhüt ettiğimiz projelerin tamamını görev süremiz bitmeden hayata geçirdik. İnşallah şu anda yürütmekte olduğumuz çalışmaların tamamlanması ile Muş'umuzu hak ettiği konuma getireceğiz" dedi.

        Başkan Asya, yaptığı konuşmanın ardından öğretmenlerin sorularını yanıtlayarak taleplerinin yapılması hususunda talimatlar verdi. Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Başkan Asya, çeşitli alanlarda başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi. Öğrencilere hayata dair tavsiyelerde bulunan Başkan Asya, eğitim hayatlarında başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

        (UU-ŞAK-Y)

        20.02.2018 14:33:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa