Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kafkas Üniversitesinde, KHK kararıyla 82 güvenlik görevlisi işten çıkarıldı

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)'de yaklaşık 14 yıllardır özveriyle görev yapan 82 güvenlik görevlisini, KHK kararıyla işten çıkarıldı.

        Kafkas Üniversitesi'nde taşeron işçisi olarak görev yapan 82 özel güvenlik görevlisinin 15 Kasım 2017 tarihinde çalışmış oldukları taşeron firma hakkında PKK/KCK soruşturması başlatılması nedeniyle iş sözleşmeleri fesh edildi. Ardından İçişleri Bakanlığı'nın yazılı talimatı ile 16 Aralık 2017 tarihinde yeniden görevlerine başlayan güvenlik görevlileri geçen süre içerisinde KYK'nın 4 Aralık sürecine takıldı. Konuyu Kars ziyaretinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a taşıyan güvenlik görevlilerine Bakan Arslan, sorunlarını çözeceğine dair söz verdi.

        Bilindiği üzere 696 sayılı KHK'da ise taşeron kanunundan faydalanmak üzere 4 Aralık milad kabul edilmiş ve fiili çalışma şartı aranmıştı. Söz konusu güvenlik işçileri ise 4 Aralık'ta hiçbir suçları ve kabahatleri olmamasına rağmen ilgili tarihte çalışmadıklarından dolayı kadro haklarını kaybetti ve bürokrasi mağduru oldu. Öte yandan söz konusu taşeron firmanın diğer illerde de bu türden işçi çalıştırdığı ve sadece Kafkas Üniversitesi'nde bu mağduriyetin yaşandığı ileri sürülürken, KHK kaynaklı olarak işlerinden olan 82 özel güvenlik görevlileri bugün itibariyle haklarında çıkan 'red' kararıyla hüsrana uğradı.

        Amaçları sadece evlerine ekmek götürmek olan 82 özel güvenlik görevlisinin işlerine son verilmesine bir anlam veremediğini ifade eden Avukat Mesut Can Tarım, 15 Kasım 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın yeni sözleşmelerinin ivedi bir şekilde yapılması talimatı bulunmasına rağmen Pazarlık İhale Usulü ile ancak 31 gün içinde ihale gerçekleştirilmiş olduğuna dikkat çekti.

        Avukat Tarım, yaptığı açıklamada, hal buki Pazarlık ihale Usulü 4734 Sayılı kanunun 21. Maddesinde düzenlenmiş, savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması durumlarda yapılmasının öngörülmüş olduğunu ilgililere hatırlattı.

        Avukat Mesut Can Tarım, "Ancak Üniversitenin Mali ve İdari Daire Başkanlığının büyük ihmali sonucu ihalenin geç bitirilmesi nedeni ile Özel Güvenlik Görevlilerinin işsiz kalması gündeme gelmiştir. Yargılamaları halen devam eden özel güvenlik görevlilerinin tüm girişimleri sonuçsuz kalmış ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da konunun çözümü için hiçbir girişimde bulunmamıştır. Bu konunun çözümü ile ilgili yerel ve ulusal basında da söz veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da bütün girişimleri de sonuçsuz kalmıştır. Söz konusu taşeron yasasındaki eksiklikler ve İşe iade davalarının askı süreçlerinden çıkarılması bu tür mağduriyetleri artırmış ve birçok ailenin geçim kaynağının kesilmesine yol açmıştır. Sonuç itibari ile Kamu Kurumlarının ihmali siyasetin kendi oluşturduğu bürokrasiyi geçememesi nedenleri ile 82 adet Özel Güvenlik Görevlisi aileleriyle beraber mağdur olmuştur. Yaşanan bu mağduriyetler KHK ile giderilmediği takdirde tek çözümü yargı mercilerinde çözüme kavuşması ümit edilmektedir" dedi.

        (IÇ-Y)

        20.02.2018 14:21:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa