Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akın, 'Alparslan Türkeş ve Ülkü Çağı Gecesi'ne katıldı

        (Fotoğraflı)

        Halil Tekin

        BARTIN (İHA) - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Başbuğ Alparslan Türkeş ve Ülkü Çağı Gecesi etkinliğine katıldı.

        Bartın Belediyesi Sanat Evi'nde gerçekleşen etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Belediye Meclis Üyesi Recep Çömlek, Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bartın İl Başkanı Bünyamin Özgüroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

        Programda konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın "Alparslan Türkeş, 60'larda indiği meydanlarda asla yapamayacağı icraatların sözlerini vermemiştir. Alparslan Türkeş, askeri okuldaki öğrencilik yıllarından Milliyetçi Hareket Partisi'nin bilge liderliğine, Ülkücü Hareket'in Başbuğluğuna, Türklük Aleminin önderi ve ışığı olmaya uzanan ömür serüveninde kendisini vatanına, bayrağına, milletine adanmışlığın simgesi olmuştur. 1944'te zindanlarda, tabutluklarda ezilmeye, yok edilmeye çalışılan Türk milliyetçiliği davasını ebediyete kadar ölmeyecek bir mecraya taşıyan, yani siyasi Türk milliyetçiliğinin banisi olmak şerefini taşıyan da yine Başbuğ Alparslan Türkeş olmuştur. Yetiştirdiği kadrolar, ülkeyi, mayası hıyanetle yoğrulmuş alçak ideolojilere teslim etmemek için ant içmişti. 4 Nisan 1997'de bir koca ağaç misali ayakta Hakka yürüyen Başbuğ Ankara'nın kar ağladığı bir günde milyonlarca seveni tarafından ebedi aleme uğurlanırken, geriye ocaklarda onun tebessümle bakan fotoğrafları karşısında bile selama duran vatan aşkıyla dolu yüz binlerce yürek bırakmıştır. Başbuğ Alparslan Türkeş aynı Türk gençliğine kılavuz olması gereken 'Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin' vecizesinde bahsettiği gibi bayrak bir şahsiyetti. Ruhu şad olsun, ne mutlu senin izinden yürüyene, ne mutlu sana soyadı ile değil yüreği ile bağlı milyonlarca evladına" dedi.

        (HT-GY-Y)

        20.02.2018 13:52:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa