Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilerden koreografi, velilerden atık bere

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, öğrenciler TSK'nın Afrin'de yürüttüğü harekata destek vermek için "Zeytin Dalı" yazılı koreografi hazırlarken, veliler de zor şartlarda görev yapan Mehmetçik için atkı ve bere hazırladı.

        Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Anadolu İmam Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için 200 katılımıyla koreografi hazırladı. Koreografi kapsamında öğrenciler dizilerek oluşturduğu 'Zeytin Dalı' yazısı havadan da görüntülendi. Öğrenciler, dizilerek oluşturdukları "Zeytin Dalı" yazısı sırasında öğrenciler tarafından Bayrak şiiri ile Fetih Suresi okudu ve kahraman Mehmetçik için dua etti.

        Okul Müdürü Demirhan Yılmaz, zor günlerinde Mehmetçik'e manevi destek olmaya çalıştıklarını belirterek; "Öğrencilerimiz Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik'e destek vermek istedi. Zafer, Mehmetçiğimizin olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel günler göreceğiz. O bölgedeki insanlara da daha yaşanılır bir ortam inşallah Mehmetçiğimiz tarafından sağlanmış olacak" dedi.

        Öğrencilerden Berkay Sarıyer'de, "Mehmetçik'e manevi destek olmak için koreografi hazırladık. Böyle bir proje içinde olduğum için çok gururlandım. Mehmetçiğimiz zafer ile dönecektir" diye konuştu.

        Mehmetçiğe Atkı ve Bere

        Okul Aile Birliği Başkanlığı önderliğinde öğrenci velileri ve Fethiyeli kadınlar ise Mehmetçik için 300 atkı, çorap, eldiven ve bere ördü. Kadınlar 15 gün içinde ördükleri 300 atkı ve berenin bulunduğu paketlere, duygularını ifade eden mektupları da ekledi.

        Okul Aile Birliği Başkanı Mine Akçabel, "Askerimizin orada ihtiyacı yok ama biz onlara her ilmeğinde birer dua var. İyi temenniler olarak, bizde Mehmetçiğin yanındayız" dedi.

        Malzemeleri örenlerin arasında oğlu askerde olanların da olduğunu dile getiren Akçabel, herkesin askerler için dua ettiğini vurguladı.

        (MY-MB-Y)

        20.02.2018 12:52:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa