Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'e Gümrük kurulması için girişimler başladı

        - Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula

        - "Gümrük idaresi için her türlü desteğe hazırız"

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir'e gümrük idaresi açılması için başlatılan girişimleri çok olumlu bulduklarını söyledi.

        Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula gümrük idaresinin Balıkesir'e açılmasının şart olduğunu belirterek "Balıkesir OSB büyüme trendinde. Gümrük idaresi açıldığında, Balıkesir'e büyük firmaların ve yabancı yatırımcıların gelmesinin de önü açılacak. Ticaret Borsası olarak tam destek veriyoruz" dedi.

        Balıkesir OSB'nin büyüme trendinde olduğunu ifade eden Başkan Kula OSB'nin ivme kazanması ve büyük firmaların Balıkesir OSB'ye gelmesi için Gümrük İdaresi'nin açılmasının şart olduğunu belirtti. Başkan Kula "Balıkesir'de 1995 yılında Küçük Sanayi Sitesinde, Borsamızın da katkılarıyla Gümrük İdaresi açılmış, ne yazık ki 2 yıl sonra kapanmıştı. Şimdi gümrük idaresi açılması için biz Ticaret Borsası olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İthalat ve ihracatın olmazsa olmazı Gümrük idaresinin açılması ile Balıkesir'deki firmalar zaman kaybından, enerji kaybından kurtulacaklar. Şu anda bütün bürokratik işlemler Bandırma ve İzmir'den yapılıyor bu da hem zaman hem enerji kaybına neden oluyor. Balıkesir OSB ve Lojistik Köy gümrük idaresi açılması ile daha da hızlı büyür, büyük firmaların ve yabancı yatırımcıların gelmesinin de önünü açar. Biz gümrük idaresi açılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Balıkesir siyasetinin, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının gümrük idaresi açılması için el birliği ile çalışacağına inancımız tamdır. Bu girişimi başlatan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (HT-BD)

        20.02.2018 12:45:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa