Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KO-MEK kursiyerlerinden resim sergisi

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - KO-MEK resim atölyesi kursiyerleri tarafından yapılan 72 eser, Gebze'de sanatseverler ile buluşturuldu.

        Farklı sanat dallarında kursiyerler tarafından eserleri vatandaşlarla buluşturan Kocaeli Büyükşehir belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), resim kursu öğrencilerinin hazırladığı resimlerden oluşan Karma Resim Sergisi'ni açtı. Yeni Mahalle ve Darıca Kurs Merkezi kursiyerleri tarafından Gebze'de bulunan bir alışveriş merkezinde açılan sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 72 eserin görücüye çıktığı sergide rapido, pastel kalem, kuru boya, yağlı boya, kara kalem ve kabartma tekniklerinin kullanıldığı eserler yer aldı. 60 kursiyerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergide, lavi tekniği gibi özel tekniklerle hazırlanmış birçok eser de sergilendi. 7 gün boyunca açık kalan serginin açılış töreni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın, Eğitim Şube Müdürlüğü yöneticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

        Düzenlenen sergi hakkında bilgi veren KO-MEK Resim Branşı Usta Öğreticisi Elif Kuru, "Resim sanatının insanlar üzerinde çok büyük bir rehabilite özelliği var. İnsanlar evlerinde psikolojik sorunlarla boğuşacağına, sanatla yoğrularak rehabilite olmalılar. KO-MEK çok iyi bir eğitim kurumu olmanın yanında, kursiyerlerine paylaşmayı ve birlikteliği de öğreten çok güzel bir sosyal proje" dedi.

        (MK-GY-Y)

        20.02.2018 12:22:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa