Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söke'de gençler çocuk istismarcılarına idam istedi

        - Söke'de gençler çocuk istismarı ve ölümlerine karşı eylem yaptı

        (Fotoğraflı)

        Levent Tuncer

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Söke ilçesinde sosyal medyadan iletişim kuran gençler, bir araya gelerek çocuk istismarı ve kadın tecavüzlerine karşı eylem yaptı.

        Söke'de iki duyarlı genç Damla Akar ve Deniz Kalkan, son dönemde Türkiye'de yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri üzerine harekete geçti. Sosyal medya başta olmak üzere iletişim kanallarını kullanan gençler, eylem için buluşma kararı aldı. Gerekli izinlerini alan gençlerin buluşma noktası Söke'nin Cumhuriyet Meydanı oldu. Çocuk istismarı, çocuk ve kadın ölümlerini lanetleyen dövizler hazırlayan gençler, Cumhuriyet Meydanında toplandı.

        Gençlerin bir araya gelişi sağlayanlardan Damla Akar; "Ülkemizde yaşanan çocuk istismarı ve ölümlerine dur denmesi lazım. Bizler elimizden geldiği kadarıyla dur diyeceğiz. İlçe Kaymakamımız ve Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bizim vicdanımız rahat etmiyor, vicdanı rahat olanlar otursunlar. Çoğunu tanımadığımız arkadaşlarımıza sosyal medyadan ulaştık. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çocuklar kendilerini ifade edemezler. Biz büyükleri, abileri, ablaları olarak burada toplandık. Geçtiğimiz günlerde Adana ve Antalya da kan donduran, iğrenç ve dehşet verici haberler karşısında insanlığımızdan utanır hale geldik. Bu insanlığın yüz karası, pislik çukuruna düşmüş çürümüşlerin gün yüzü görmeden yaşamalarına izin verilmeksizin, vakit geçirilmeden idam edilmelerini temenni ediyoruz" dedi.

        Eylemleri içe tecavüze uğrayan ve öldürülen çocukların sesi olmaya çalışan gençler, meydandan gelip geçen büyüklerine kendilerine destek olmaları için seslendi. Meydanda eylem yapan gençlerin yanlarından geçenlerin duyarsızlığı zaman zaman eylemci gençleri kızdırdı.

        (LT-MB-Y)

        20.02.2018 10:39:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa