Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da tarih canlanacak

        - Altınordu'nun otantik mimariye sahip Taşbaşı, Zaferi Milli ve Aziziye Mahallelerinin SİT imar planı yenilenecek, bölge cazibe merkezi haline getirilecek

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ilçesinin en eski yerleşim yeri olan Taşbaşı, Zaferi Milli ve Aziziye Mahallelerini cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışma başlattı.

        Bu kapsamda kentsel sit alanı içerisinde kalan bölgeye ait koruma imar planı, vatandaşların ihtiyaçları ve mevzuat hükümleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenecek.

        Parsellerdeki kütle sorunları, ulaşım ağındaki yetersizlik, ticari işletmeler ve günübirlik otel vb. gibi fonksiyonların yetersizliği, sahil bağlantısının zayıflığı, plan notlarının güncelliğini yitirmesi ve birçok tarihi eserin restorasyonunun yapılamaması gibi sebeplerle atıl bir duruma düşen bölgenin kaderi, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı çalışmayla değişecek. Yaklaşık 22 yıldır yenilenmeyen imar planı, değişen mevzuat hükümleri ve kent dokusu nedeniyle canlılığını yitiren sit alanı, koruma imar planının yenilenmesiyle birlikte yeniden bir cazibe merkezi haline gelecek.

        Bölgede yaşanan sorunların çözülmesi ve geride kalmışlığının en önemli etkenlerinden biri olan koruma imar planının yenilenmesi amacıyla çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk etapta sit alanının haritası yenilenirken diğer çalışmaların sürdüğü ve planın 2018 yılı içinde yenileneceği belirtildi.

        (MAK-SLH-Y)

        19.02.2018 17:54:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa