Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta 'Okuma-yazma seferberliği' toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında 'Okuma-yazma seferberliği' toplantısı yapıldı.

        Muş Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve ilgili kamu kurum amirleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Muş Valisi Aziz Yıldırım, okuma- yazma seferberliğini Muş'ta başlattıklarını söyledi. Projenin şu anda resmi olarak başlamadığını ifade eden Yıldırım, "Buna rağmen biz şimdiden başlattık. Bu arada da arzu ediyoruz ki sizlerde çevrenizde bulunanlara erişmek suretiyle okuma yazma kampanyasına katkı sağlayabilirsiniz. Hem bu arada da katılım yüksek olur. Bir yerde yüksek olması aslında bizim kusurumuz gibi de geliyor bana. Yüksek olması demek, okuma-yazma bilmeyenin hala çok olması anlamına gelir. Arzu ediyorum kurslara katılım az olsun ama bu az olma istememe anlamında değil de ihtiyaç olmama anlamında az olsun, inşallah böyle olur. Bugünün dünyasında tabi ki okuma-yazma bilmemek insanları bir adım geride bırakıyor ister istemez" dedi.

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelge olduğunu hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, "Anayasa´da yer alan eğitim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitimi hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir. Bu güne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmüştür. 2008 yılına girildiğinde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayısı 4.863.414 kişi yüzde 9,24 iken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendi Emine Erdoğan'ın başlatmış ve gerçekleştirmiş oldukları "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası sonunda 2012 yılında bu sayı 2.784.257 kişiye yüzde 4,93 düşürülmüştür. 2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerindedir. Bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanların 2.462.613'ü yüzde 4,09 halen okuma yazma bilmemektedir. Bu amaçla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendi Emine Erdoğan'n himayelerinde, okuryazarlık seferberliği başlatılması planlanmıştır" ifadelerini kullandı.

        (UU-ŞAK-Y)

        19.02.2018 16:57:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa