Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de 'Altın Çağda Bilim Sergisi' açılacak

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması amacıyla 'Altın Çağda Bilim Sergisi' açıyor.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan 'Altın Çağ'-da Bilim Sergisi'ni ilköğretim öğrencileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar ücretsiz olarak ziyaret edebilecek. Bilimin çağlar içerisindeki icatları, gelişimi gibi konularda mekanik, optik, tıp, keşifler, uçuş, matematik, mimari, medrese, astronomi gibi farklı alanlardan oluşan sergi, 23 Şubat tarihinde, saat 17.30'da Cumhuriyet Alanı'nda açılacak.

        Dünyada ikinci kez Mersin'de açılacak olan sergi, Mersin'in ardından tüm dünya gençlerini de 7. ve 16. yüzyıllar arasında yaşamış Türk ve İslam medeniyetine ait bilim insanları ile tanıştırmayı planlıyor.

        Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleştirilecek olan sergi, tamamen yerli mühendisler ve uluslararası bilim camiasında önemli yere sahip Türk ve İslam tarihi akademisyenleri ile çalışılarak, Türk ve İslam kültürünü en etkili şekilde anlatmak adına oluşturuldu.

        Türkiye'de ve dünyada ikinci defa düzenlenecek olan sergide, İslam medeniyetinin gelişimine katkı sunan ve yeni buluşlar kazandıran bilim adamlarının eserleri yer alacak. Yüzyıllar öncesinin İslam coğrafyasında yaşamış, günümüz bilim ve teknolojisine büyük katkı sağlamış bilim insanlarının 7. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar olan 'Altın Çağ Dönemi'nde yaptığı icat ve keşiflerin sergilenip anlatılacağı sergi, Türkiye'de ikinci defa Mersin'deki ziyaretçileri ile buluşacak.

        Dünyada 2. kez Mersin'de

        Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ziyaretçilere kapılarını açacak olan sergi, dünya genelinde ikinci defa görücüye çıkacak. Sergide İslam medeniyetinin bilim, teknoloji ve güzel sanatlar gibi birçok alanında toplumların gelişimine katkıda bulunan ve yeni buluşlar kazandıran bilim adamlarının eserleri sergilenecek.

        'Altın Çağda Bilim Sergisi', ziyaretçileriyle Türk ve İslam medeniyetindeki bilim adamlarının yapıt ve keşiflerini paylaşarak gelecek için bu dahilerden ilham alınmasını ve görkemli geçmişin herkes tarafından öğrenilmesini amaçlıyor.

        Sergide tıp alanında önde gelen bilim insanı El Zehravi, gök bilimi konusunda Takiyüddin ve El Biruni'nin yanı sıra, iki kıta arasında planörle uçmayı başaran ilk insan olan Hezarfen Ahmed Çelebi, eserleri ile Avrupalı birçok mimara ilham kaynağı olan önemli başyapıtların mimari Mimar Sinan, tarım endüstrisi ve bitkiler konusunda çok önemli makineleri ve mekanizmaları geliştiren mühendislik dehaları El-Cezeri gibi Türk ve İslam medeniyetine ait birçok önemli bilim adamının buluşları sergilenen eserler arasında yer alacak.

        'Altın Çağda Bilim Sergisi', ziyaretçilerine sunduğu icatlar, keşifler ve gözlerden saklanan tarihin gerçekleri ile İslam medeniyetindeki bilimsel ve kültürel hazineyi, onları görmek isteyen insanlara verebilmeyi amaçlıyor.

        Türk ve İslam medeniyetlerinin büyük bilim dehalarını tanıma ve insanlığa kattıkları yüksek değeri görme fırsatının sunulacağı sergiyle, genç nesillerin yüksek ideal ve ufuklara sahip olmalarının önünün açılması planlanıyor.

        (HSK-Y)

        19.02.2018 16:42:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa