Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AEÜ'sinden PKK/KCK davasında yargılanan öğrenciler hakkında açıklama

        KIRŞEHİR (İHA) - Ahi Evran Üniversitesinde PKK/KCK Kırşehir İl Yapılanmasında yer alan ve yargılanan öğrenciler hakkında üniversite yönetimi kararını verdi.

        Ahi Evran Üniversitesi hukuk müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, "Üniversitemiz çeşitli birimlerinde eğitim öğretime devam eden öğrenciler hakkında PKK/KCK Kırşehir il yapılanmasına yönelik adli makamlarca soruşturma başlatılması üzerine, üniversitemizce yargılanan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatılmış ancak neticelendirebilmek için adli yargı kararına ihtiyaç duyulması nedeniyle disiplin soruşturmaları, Öğrenci Disiplin Yönetmeliği 13. maddesi 3. fıkrası gereği bekletilmekteydi.

        Adli makamlarca yapılan yargılamada öğrencilerin en az 9 yıl ve üzeri değişen hapis cezaları ile cezalandırılmaları neticesinde mahkeme kararının üniversitemize ulaşmasının akabinde öğrencilerin bağlı oldukları Fakülte/Yüksekokullarca ivedilikle Disiplin Kurulları toplanmış ve 15.02.2018 tarihli kararlarla Yüksek Öğretim Kurumundan Çıkarma Cezası ile Cezalandırılmış olup üniversitemizle tüm ilişikleri kesilmiştir"denildi.

        Kırşehir merkezli 7 ilde, geçtiğimiz yıl terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında operasyon düzenlenmişti.

        (EÖ-AÖ-Y)

        19.02.2018 15:50:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa