Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konyaaltı'ndan Perge'ye 'tarihi' yolculuk

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Konyaaltı Belediyesi, Kültürel Miras Farkındalık etkinlikleri kapsamında Perge Antik Kenti'ne gezi düzenledi.

        Konyaaltı Belediyesi, Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) ile yaptığı protokol ile de ören yerlerine gezi düzenliyor. Kültürel Miras Farkındalık Etkinlikleri Protokolü kapsamında Konyaaltı Belediyesi, ören yerlerine düzenlediği gezilerin üçüncüsünde rotayı Perge Antik Kenti olarak belirledi. Profesyonel Turist Rehberi ve Arkeolog Dr. Selda Baybo'nun öncülüğünde 64 kişiden oluşan heyeti Perge Antik Kent'te yer alan Tiyatro, Stadyum, Hamam ve Agora gibi kamusal yapıları gezdi. Selda Baybo, döneme ait resmi karşılama törenleri, bayramlar, kutlamalar, müsabakalar, alış-veriş ve sosyal yaşam hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Pergeli Matematikçi Apollonius'un Dışmerkezlilik Kuramı ve Pergeli Filozof Varus hakkında da bilgiler verildi.

        ANKA ile geçtiğimiz aylarda Kültürel Miras Farkındalık Etkinlikleri Protokolü yaptıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, arkeolog, sanat tarihçi ve epigraf kişiler rehberliğinde her ay bir ören yerine gezi düzenlediklerini söyledi. Muhittin Böcek, bu gezilerin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü de ayrıca belirtti.

        (SÇ-SÇ-Y)

        19.02.2018 15:22:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa