Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversite rektörlerinden Zeytin Dalı harekatına destek

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Türkiye genelindeki 9 üniversitenin rektörü Zeytin Dalı Harekatına destek vermek için Kilis'te toplantı yaptı.

        2017 yılında Cumhurbaşkanı tarafından atanan 9 rektör Kilis'te bir araya gelerek, hem Zeytin Dalı Hareketi hemde Kilis'e destek vermek için toplantı gerçekleştirdi.

        Toplantı öncesi bir konuşma yapan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Yıla bir kez 9 rektörün bir araya geldiğini bu yılda Osmaniye'de yapılması planlanan toplantının Afrin'deki gelişmeler nedeniyle Kilis'e alındığını belirterek, "Daha önce huzurlu şekilde kendi halinde yaşayan Kilis'in son yıllarda farklı olaylarla sadece Türkiye değil, aynı zamanda dünya gündeminde yer almaya başladığını başladı. Bu milletin birlik ve bütünlüğü için Kilis olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Son 6 yıldır Kilis'te yaşanan süreç bir farklı şekilde gündemde olmamızı gerektirdi. Hem ülke hemde dünya basınında daha çok gündemde olan bir şehiriz. Bu şehirde yönetici olmak daha farklı daha sorumluluklar getiriyor" dedi. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada, Kilis'i tarif ederken "umudun barışın ana şehri" diye taraf ettiklerini ifade ederek, "Yanı başımızda 7 kilometre ileride barışın kayıp olduğu hemde umudun kaybolduğu bir coğrafya var. 7 kilometre beride ise umud ve barış yeniden yeşeriyor. Burada 94 bin civarında bir nüfusumuz var. 138 bin kayıtlı Suriyeli misafirimiz var. Zeytin Dalı Heraketi başarıl ile yürütülüyor. Dışarıda bazı kesimler aman bu operasyonda sivillere dokunulmasın Türküsü çağırıyorlar. Doğru sivilleri dokunulmasın, zaten operasyonların yavaş gitmesinin sebebi, bir tanesi de sivillerin dokunulmadan hareket edildiği edilmesidir. Kuyumcu titizliğiyle oradaki terör örgütü yuvaları bulunuyor. Tek tek yok ediliyor. Bunu diyen batı, bizim evcimize yatak odamıza, oturma odamıza yürüdüğümüz caddelere, yemek yediğimiz lokantalara ibadet ettiğimiz camilere füze atılırken sesini çıkarmadılar. Görmezden geldiler bunlar. Habire onlara destek veriyorlar. Sivil edikleri kişilerin elinde kaleşnikof var" dedi.

        AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, yaptığı konuşmada "Türkün tarihinde sivile kıyım olmamıştır. Tarih böyle bir şey yazdı mı? Bu bir satranç oyunu, ama satranç oyunu barışta oynanır. Kavgada savaşta oynanmaz. Ortalığın karıştığı yerlerde oynanmaz. Biz sınırlarımızı koruyoruz. Türkiye'ye gelen 3 milyon insanı daha sonra ülkelerine dönmeleri için o toprakları temizlenmesinden başka gayemiz yok" dedi.

        Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nefsi müdafaa hakkından ibaret olduğunu ifade ederek, "Devlet olmanın halk nezdinde birinci görevi halkınızın güvenliğini huzurunu temin etmektir. Her ne tehdit olursa olsun, devlet olarak o tehdidi ortadan kaldırmayı gerektirir. Sadece Kilis'in değil Gaziantep'in, değil Afrin üzerinden sevk edilen silahın bombanın patlayıcının gidip İstanbul'da Dolmabahçe stadında görev yapan polislerin halatına mal olduğu bir belayı bir şiddeti, bir terörü defetmenin çabasını sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

        Daha önce DEAŞ terörünü temizlemek için Fırat Kalkanı Harekatı'nın sadece bölgeyi temizlemekle kalmadığını aynı zamanda Suriye'deki varlığını da bitirme noktasına getirdiğini dile getiren Tekinarslan, "DEAŞ'ın ardından aynı yöntemleri, silahları, tuzakları kullanan bir PYD/PKK bölgeye geldi. Şimdi de onu temizlemeye çalışıyoruz. DEAŞ'ın bıraktığı yerden işe şimdiki teröristler devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile birlikte terörden temizlenen bölgelerde binlerce insan o bölgeye geldi ve yaşamına devam etmeye başladı. Yani biz insanları terörden kurtarıp kendi haline bırakmadık, her türlü insani desteği de sağladık" diye konuştu.

        Toplantıya, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof Dr Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof Dr Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof Dr Erdal Necip Yardım, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof Dr Bedriye Tunçsiper, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof Dr Murat Türk Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ali Gür Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mehmet Akgül katıldı.

        (MAD-SD-Y)

        19.02.2018 14:32:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa